„Do soboty až tak moc nikdo nestudoval, co všechno je s tím spojené a jaké riziko to obsahuje. Mnoho restauratérů chtělo vyjít vstříc hostům, zákaznickému zážitku, ne každý úplně věnoval přesnou pozornost tomu, jak se ty ohřívače chovají, co je s nimi spojeno,“ uvedl Luboš Kastner s tím, že se teď přístup restauratérů změní.
„Na toto zařízení se bude pohlížet jinak, řada restauratérů začala přemýšlet o tom, jak tyto přístroje mají umístěné i o tom, jak jsou tyto spotřebiče napájené,“ Na trhu jsou také podobné teplomety využívající elektrický proud.
V rozhovoru také zaznělo, že standardně plynové teplomety na propanbutanové lahve nepodléhají kontrolám. „Revizi musíte mít u plynového zařízení, které vám ústí do kuchyně a je připojeno ke sporáku. To má opravdu velká omezení a je to vlastně standardní připojení z rozvodu plynu. U těch propanbutanových lahví se jedná o zařízení, které nepodléhá stejným kontrolám jako u připojených plynových zařízení. Nicméně musíte respektovat všechna doporučení a zásady správy daných zařízení. I ten plynový ohřívač má návod k obsluze,“ vysvětlil Kastner ve vysílání.
Celý rozhovor si pusťte zde: