Lidé se dneska nacpávají k prasknutí!

  16:06
V rámci takzvaného Tučného čtvrtku nabízí čtyřicítka restaurací napříč Českem speciální akce. K jídlu přidávají třeba bůček jako předkrm, bezednou polévku, nebo jiné tučné přílohy. Mezi restauracemi vyznávající Tučný čtvrtek jsou nóbl podniky i rychlá občerstvení.

ilustrační snímek | foto: Impuls.cz

Například vedoucí bistra zaměřeného na prodej hot dogů Martin Louthan Rádiu Impuls řekl, že se do akce zapojuje druhým rokem. „Loni jsme nabízeli ke každému hot dogu slaninu navíc, letos máme speciální nabídku a malé pivo zdarma. Podmínkou je ale ohlásit se heslem ‚tučňák‘. Je vtipné, když se o vyslovení tohoto slova snaží cizinci,“ pousmál se provozní manažer.

Tradice Tučného čtvrtku vychází z masopustu. Příští týden začíná popeleční středou půst trvající až do Velikonoc. Právě dnes je proto nutné nabrat dostatečné zásoby. „Vrcholí masopust, což je doba hojnosti. Člověk se musí pořádně nadlábnout, aby zvládl půst,“ vysvětlil Impulsu šéfkuchař pražské restaurace Brasileiro Karel Brigant. Ten si na své dnešní menu přidal škvarek s limetou.

Poslechněte si rozhovor s Karlem Brigantem: