iDNES.cz

Při Dni Zlínského kraje byly vyhlášeny nejlepší potraviny regionu

  5:00
Součástí programu Dne Zlínského kraje, který se dnes uskutečnil nejen v krajském městě Zlíně, ale také v dalších místech regionu, bylo vyhlášení 15 výrobků, kterým hodnotitelská komise v letošním 11. ročníku soutěže udělila titul „Perla Zlínska“.

Pět pekařských výrobků má ocenění Regionální potravina či Perla Zlínska. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

O tuto prestižní značku se ucházelo celkem 145 produktů od 50 výrobců.

Cenu Perla Zlínska v roce 2016 získaly tyto výrobky:

Masné výrobky:

Gabčíkova klobása – Milan Žabčík, Kateřinice

Uzená kotleta Šerý – Radek Šerý, Brumov-Bylnice

Tlačenka speciál – Winter s.r.o., Vizovice

Mléko a mléčné výrobky:

Hermelín BIO – Miroslav Horut, Rožnov pod Radhoštěm

Pekařské a cukrářské výrobky:

Chléb zrníčkový – Pekařství Střelná s.r.o., Střelná

Chléb mlynářský – AVOS s.r.o., Kroměříž

Žitný chléb – Svoboda Březík s.r.o., Zlín

Svatební vdoleček – Ludmila Podeštová, Nedašova Lhota

Svatební koláček – Jana Zetíková, Mařatice

Med:

Med medovicový lesní lipový – Ing. Karel Kolínek, Nedašov

Nápoje – alkoholické i nealkoholické:

Rožnov 13% - světlý speciál – Rožnovské pivní lázně s.r.o., Rožnov pod Radhoštěm

Hostětínský mošt jablko-meruňka – Moštárna Hostětín s.r.o., Hostětín

Ovoce a zelenina:

Ovocňák pyré jablko-hruška - Toko Agri a.s., Rudice

Ostatní:

Celozrnný knedlík 600 g – Hakne s.r.o., Hulín

Bramborový knedlík 500 g – Josef Martinek, Krhová

Na Cenu hejtmana navrhla hodnotitelská komise Rožnovské pivní lázně s.r.o., Rožnov pod Radhoštěm za kolekci „pivo“.

zpět na článek