iDNES.cz

Čtvrteční rozvolnění vyhlížejí také pivovary

  14:30
Hospody finišují s přípravami na čtvrteční rozvolnění. Díky poklesu na třetí stupeň v epidemiologickém systému PES můžou v omezeném režimu otevřít všechna stravovací zařízení. Z uvolnění restrikcí mají radost i pivovary.

ilustrační snímek | foto: Impuls.cz

Také pivovary přichází kvůli vládním restrikcím o miliony korun denně. Ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová je proto ráda, že se rozvolnění konečně dočkali. Podle ní se chystá otevřít zhruba 90 procent všech hospod a restauraci. „Pivovary se už začaly připravovat minulý týden. Začala se provádět sanitace, objednávalo se zboží, všechno je teď v pohybu, sudové i tankové pivo míří do hospod. Otevření od čtvrtka považujeme za rozumný kompromis a myslím si, že se na to všichni dobře připravíme,“ dodává Ferencová.

Pivovarník Stanislav Bernard říká, že se připravovali na otevření už od pondělí. „Tam se musí vysanitovat pivní vedení, zkontrolovat pivní cesty, my už jsme se připravovali na pondělí, teď je to na hospodských,“ říká známy pivovarník s tím, že k obavám z výpadku dodávek není žádný důvod.

Restaurace budou moci fungovat mezi 06:00 a 22:00. Obsluhovat budou smět jen usazené hosty, u stolu budou moci sedět nejvýše čtyři lidé. Kapacita podniku se bude moci naplnit maximálně na 50 procent. Stravovací zařízení se musela veřejnosti uzavřít 14. října.​

Poslechněte si reportáž ze záznamu: 

 Autor: Vít Zábranský, Rádio Impuls

zpět na článek