Řezník Jaromír Kloud zprávu pokládá za poplašnou. „Nejdříve bych si to rád nastudoval. Západní Evropa na tyto zprávy reaguje o trochu víc než Česká republika. Česká veřejnost je spíše zdrženlivá. Není to tak, že bych měl strach, že budeme muset zavřít obchody a že budeme prodávat jenom sójové náhražky nebo něco podobného,“ je přesvědčený řezník z Klatov Jaromír Kloud.
Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny, která je součástí Světové zdravotnické organizace, došla k závěru, uzené masné výrobky mohou způsobovat rakovinu trávicího traktu. Uzeniny zařadila do stejné skupiny zdraví škodlivých látek. Konzumace 50 gramů zpracovaného masa denně - například dva plátky slaniny - prý zvyšuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva o 18 procent.
Celý rozhovor s Jaromírem Kloudem si můžete poslechnout ze zvukového záznamu níže: