„Při přípravách letošního ročníku jsme udělali mezi lidmi anketu, které podniky u nás považují za legendární, a ty vybrané jsme oslovili. Ročník 2023 považujeme za unikátní,“ zdůrazňuje ředitel putovního festivalu Petr Jirásek.
Jedním z takových podniků je Café Imperial pod vedením Zdeňka Pohlreicha, které bude svoje menu servírovat ve spolupráci s Valoria Restaurant. Ostatně sám Zdeněk Pohlreich uvaří návštěvníkům přímo na hlavním pódiu.
Unikátní menu doveze do Liberce Národní tým kuchařů a cukrářů ČR, který se účastní kuchařských soutěží po celém světě a obsazuje ty nejvyšší příčky. Nejlepší českou kuchyni pak najdou návštěvníci v restauraci U Sapíků.
Mezi legendy lze jednoznačně zařadit i Restaurant Marcela Ihnačáka, který bude připravovat menu tradiční české kuchyně inspirované židovskou tradicí.
„Tato čtveřice podniků se na jednom místě jen tak nepotká, proto mají návštěvníci jedinečnou možnost ochutnat to nejlepší z gastronomie v České republice právě na Prima Fresh Festivalu,“ pokračuje Jirásek.
Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich![]() |
Na pódiu se představí i vítězka soutěže MasterChef Česko Veronika Besky nebo její kolegové Pavel Berky či Petra Vindyšová.
Velká změna se letos týká platebních podmínek. „Nově bude možné platit kartou, hodinkami nebo mobilem po celém areálu. V případě, že budou mít návštěvníci pouze hotovost, bude potřeba si koupit festivalový náramek s čipem a dobít si ho v hotovosti,“ vysvětluje nové podmínky Jirásek.
Festival v parku Budyšínská startuje dnes ve čtrnáct hodin. Vstupenka na jeden den stojí v předprodeji 150 korun, na oba dny pak 199 korun.
