Tlačenka, jitrnice, škvarky a snad i játrová paštika. To vše připravili v... Anna Zrníková je jednou ze dvou dívek v soutěži. Neodradilo ji ani to, že jde o... Dvoučlenných soutěžních týmů se v letošním 11. ročníku sešlo osm z celé... Krátce po poledni se dvojice rozdělily a v prostorách cvičných kuchyní ve škole... „Trému nemám, je to jako na praxi,“ usmíval se Antonín Hájek z Ústí nad Labem a... Hájek studuje první ročník a na soutěži sbírá cenné zkušenosti. Nejvážnější... Tlačenka a jitrnice jsou dané, třetí výrobek záleží na studentech. „Dopředu ho... Z objednaných surovin se dá vyčíst, že vsází na jistotu - ostatně u každého... Do večera musí být hotovo a ochutnávat se bude až dnes. Výrobky hodnotí odborná... Kromě výroby se studenti učí svou práci i prodat, proto dnes aranžují vlastní... „Fotky každého soutěžního stanoviště se objeví na Facebooku školy a veřejnost... Obor řezník-uzenář je možné studovat jen na několika málo školách v zemi a... Škola ve Valašském Meziříčí obor udržuje otevřený navzdory tomu, že studentů... „Je to obor, o který je obrovský zájem na trhu práce, jenomže ne mezi... Ve škole nedávno studentům zrekonstruovali cvičné kuchyně. Jsou nyní vybaveny indukčními plotnami či konvektomaty - což ještě není úplně... Po absolventech se shánějí velké masokombináty i rodinná řeznictví, najít...