Žemlovka z toastového chleba
Honza: Máš ráda sladká jídla?
Renata: No jasně, ovocné knedlíky, krupičnou kaši, žemlovku...
Honza: Tak právě tu si dnes uděláme.....
Renata: Sem s ní...Co budeme potřebovat?
Honza: Zbrusu nový toustový chléb Penam světlý 500g, mléko, vajíčka, cukr, jablka, rozinky, tuk na vymazání a pokropení, strouhanku, mátu, skořici a jablíčka na dozdobení.
Renata: Takže je to stejné, jako když děláte žemlovku z rohlíků, jen použijeme toustový chleba, plátky rozpůlíme a polijeme mlékem smíchaným se žloutky a cukrem. Nastrouháme jablka a k nim můžeme přidat rozinky.
Honza: Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a začneme pokládat navlhčené tousty na střídačku s jablky a rozinkami. Jako poslední vrstva budou tousty, které pokropíme tukem. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Renata: Po zapečení na žemlovku dáme našlehaný sníh ze dvou bílků a jedné lžíce cukru. Necháme dopéct, aby sníh krásně zrůžověl a můžeme podávat.
Zdroj obrázku: MAFRA