Zahajujeme grilovací sezónu

Publikováno: 23.06.2019 10:00
Kuře, vepřové a hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos, sýry, houby, zelenina a ovoce. To jsou pokrmy, které na grilu skvěle vyniknou.


Eva: Ale vše má svoje pravidla a postupy, Honzo.  Jako třeba náš milionový závod. Třeba příští pátek to je o milion. Výhru získáš jen za výherní heslo! Hlásit se můžeš každých pět minut a nejpozději do středečních tří hodin odpoledne.

Honza: Pěkné! Máš to načtené, že bys to věděla, i kdybych tě vzbudil o půlnoci.

Eva: Přesně tak. A co si chtěl s tím grilem? Jaká tam platí pravidla?

Honza: Používám skutečně kvalitní, maso nebo drůbež. Nikdy nesmí být oschlé nebo bez kůže a hlavně, vůbec ho nemusíš dávat na tři dny do oleje.

Eva: Maso před grilováním nemyjte – stačí otřít.

Honza: Zmiňoval jsem, že před grilováním maso nemusíte nakládat. Zeleninu a ryby ale marinovat můžete, protože pak mají výraznou chuť. Solení nechte až na konec. Každý si může jídlo ještě přikořenit a navíc, omáčky mají soli dostatek.

Eva: A teď už záleží na typu grilu. Velkým trendem jsou teď plynové. Grilovací jehlu nebo rošty před použitím můžete potřít trochou oleje, aby se na ně nechytalo maso a zelenina. Suroviny obracejte vždy kleštěmi, nikdy do toho nepíchejte vidličkou, protože vám vyteče všechna šťáva.

Honza: A pozor, jeden super trik! Tvrdší druhy zeleniny před grilováním namočte na čtvrt hodinku do studené vody, aby zelenina zůstala křehká.

Eva: A co teda s tím masem, dát na něj koření?

Honza: To záleží na chuti. Pokud grilujete s dětmi, naučte je na dobrý kus masa, které není přesolené a překořeněné. Vychutnáte si to skvěle.

Honza GrilDaněk a Eva VegeHronková vám přejí krásnou neděli. V pondělí hrajeme o krásný třicet tisíc! Přihlásit se můžete ZDE.

14.07.2019

Řízek pro chudé

Honza Daněk odjel na dovolenou a kuchyň dnes ovládla Eva Hronková a Marek Malášek. Žádné steaky nečekejte, dnes se vaří bez masa.
06.07.2019

Květákové placičky

Uvařeno můžete mít rychleji, než napočítáte do tří. Stačí vám květák, sýr a vajíčko. Kuchyň dnes ovládla Eva Hronková.
30.06.2019

Restovaná zelenina s brambory!

V takovém vedru, které poslední dny panuje, není ani chuť na něco nezdravého. Proto Impulsovi zvolili lehký oběd.
16.06.2019

K létu patří jahodové gazpacho!

Eva si pro kluky z ranního týmu připravila rychlý prázdninový recept.
09.06.2019

Červená čočka s cuketou a rajčaty

Jde o skvělé letní jídlo bez masa, které přitom zaplní všechna hladová bříška.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.