Brokolicové placky bez mouky

Publikováno: 26.05.2019 11:00
Celou redakcí se nesla libá vůně obědu Moniky Vrchotové. A tak se ranní tým Impulsových zeptal na recept.


Ludvík: Ukaž Evi, co ti dala ochutnat Monika.

Eva: To jsou brokolicové placičky bez mouky, jdou udělat i z květáku nebo celeru a je to neuvěřitelná dobrota.

Ludvík: A nedá se na to někde sehnat recept? To bych chtěl vyzkoušet.

Eva: Neboj, hned jsem si o něj řekla!

Marek: Tak já místo oběda skočím nakoupit a uvaříme si je v naší kuchyni.  

Ludvík: Skvěle. Z čeho budeme vařit?

Eva: Stačí nám 1 brokolice, sůl, pepř, 2 vejce, 2 stroužky česneku, strouhanka a olej (já používám olivový, ale může být řepkový nebo slunečnicový).

Marek: To je takhle jednoduché? Tak to ani nemusím do obchodu, všechno máme v lednici.

Ludvík: Já zatím rozebírám brokolici na růžičky, oplachuji a dávám vařit do osolené vody.

Eva: Stačí tak deset až patnáct minut. A až budete mít brokolici uvařenou, přeceďte ji a zchlaďte pod studenou vodou a nechte okapat.

Marek: Teď přichází moje chvíle, beru šťouchátko na brambory a už to jede.

Ludvík:  A já do směsi lisuji 2 stroužky česneku, opepřím a ještě trochu dosolím.

Eva: Teď tam přidáme 2 vejce a cca 5 lžic strouhanky. A Marku, je tu zase tvoje chvíle…jde se patlat!

Marek: Pusť mě k tomu!

Eva: Je třeba vypracovat takové hustější těstíčko, pokud bude moc řídké, šup tam s další strouhankou.

Ludvík: A pak se to smaží?

Eva: Já bych byla trošku dietnější a placičky dala přibližně na 10 min do trouby, aby se opekly dozlatova. 

Marek: JAU!

Ludvík: Co děláš, Marku?

Marek: Já už jsem nemohl vydržet, jak to voní a popálil jsem si prsty.

Eva: Nech nám tam taky něco.

Ludvík: Přesně tak, to je jako jackpot ve Hře HTI, také si ho nesyslíme celý pro sebe. Na pondělí tam zbylo 90 tisíc korun.

Eva: Do hry se přihlaste zdarma ZDE

Marek: A nebuďte hrrr jako já, přihlášení je platné jen jednou za 5 min.

Krásnou neděli vám přejí Ludvík, Eva a Marek

23.06.2019

Zahajujeme grilovací sezónu

Kuře, vepřové a hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos, sýry, houby, zelenina a ovoce. To jsou pokrmy, které na grilu skvěle vyniknou.
16.06.2019

K létu patří jahodové gazpacho!

Eva si pro kluky z ranního týmu připravila rychlý prázdninový recept.
09.06.2019

Červená čočka s cuketou a rajčaty

Jde o skvělé letní jídlo bez masa, které přitom zaplní všechna hladová bříška.
02.06.2019

V červnu lákáme na milión a koupel v pivních lázních

Honza Daněk dělal inventuru v pokladně u Impulsových a zjistil, že nadcházející měsíc je opravdu nabitý.
19.05.2019

Smažené rýžové nudle – zdravěji!

Z okna to vypadá, že je tu konečně jaro, a tak se Eva s Ludvíkem rozhodli zhubnout do plavek. Uvaří si něco trochu dietního.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.