Falafel na salátu s jogurtovým dipem

Publikováno: 14.04.2019 09:00
Dnes Eva Hronková nechala Honzu Daňka nahlédnout do tajů orientální kuchyně.


Eva: Chuť bude magická – uděláme si falafel!

Honza: Magie... jako takový famfrpál jako z Harryho Pottera

Eva: Těsně vedle, jsou to sice takové kuličky velikosti zlatonky, ale nejsou ze zlata, ale z cizrny.

Honza: A tu já rád, tak povídej.

Eva: Cizrnu přes noc namočte, aby byla měkká na skus, ale stále křupavá.  Uvařte, slijte vodu a cizrnu rozmixujeme. Do mixéru poté přidáme jarní cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme, ale ne úplně do hladka, ať tam zůstanou nějaké kousky.

Honza: Směs přendávám do mísy, solím, pepřím a pořádně popráším římským kmínem. Mícháme …mícháme….

Eva: U toho můžeš zase použít zaříkadlo z Harryho Pottera. J Směs před smažením dej na 20 minut do lednice, budou se pak z ní líp dělat kuličky.

Honza: Ty se pak smaží ve velké vrstvě oleje, nebo je můžete dát do trouby a lehce pokápnout olivovým olejem a upéct dozlatova.

Eva: Falafel se pak podává na salátu s jogurtovým dipem.

Honza: Když jsme u toho Harryho Pottera – je to naprosto kouzelná chuť!

Eva: No a jako mávnutím kouzelného proutku je tu nové kolo hry HTI – přihlašování začíná už zítra ráno.

Hezkou neděli!

Zdroj obrázku: WIKIPEDIA

21.07.2019

Tortilla s kuřetem... rychlovka

Honza a Marek Vám ukáží, že i ta 15 minut se dá připravit oběd pro celou rodinu.
14.07.2019

Řízek pro chudé

Honza Daněk odjel na dovolenou a kuchyň dnes ovládla Eva Hronková a Marek Malášek. Žádné steaky nečekejte, dnes se vaří bez masa.
06.07.2019

Květákové placičky

Uvařeno můžete mít rychleji, než napočítáte do tří. Stačí vám květák, sýr a vajíčko. Kuchyň dnes ovládla Eva Hronková.
30.06.2019

Restovaná zelenina s brambory!

V takovém vedru, které poslední dny panuje, není ani chuť na něco nezdravého. Proto Impulsovi zvolili lehký oběd.
23.06.2019

Zahajujeme grilovací sezónu

Kuře, vepřové a hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos, sýry, houby, zelenina a ovoce. To jsou pokrmy, které na grilu skvěle vyniknou.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.