Plněné artyčoky v rajčatové omáčce

Publikováno: 10.03.2019 06:30
Eva Hronková se hlásí z Nepálu a tak ráno s Honzou Daňkem můžete slyšet Moniku Doležalovou. A ta si objednala překvapení...


Monika: Chtěla bych zažít překvapení.
Honza: Aha, a co by tě potěšilo? Třeba věcný dar, cesta na Antarktidu, adrenalinový skok z letadla?
Monika: Pro začátek by stačilo, kdybys do půlhodinky uvařil, protože pak se musím vrátit k Facebooku a odpovídat našim posluchačům.
Honza: Aha a co píšou?
Monika: Tak ptají se na HTI, nápovědu, nebo třeba osobní život...
Honza: To je něco pro tebe, viď?
Monika: Jo no, musím nasát všechno. A ty bys mohl vařit, zatím co já budu klikat.
Honza: Mám tady recept na plněné artyčoky v rajčatové omáčce a tuším, že to bude tuze dobrý!
Monika: Tak poď!
Honza:
8 ks artyčoků
1 ks citron
olivový olej
60 g parmazán
2 hrst petrželka
1 svazek tymián
3 lžička máslo
1 ks citron kůra
2 ks šalotka
2 stroužek česnek
2 plechovka sekaná rajčata
Sůl a pepř

Monika: Koukám, ani kousek masa. Co z tohodle vznikne?
Honza: Očistíme si artyčoky. Velkým nožem, odkrojíme vršek a vydlabeme všechno chmýří uprostřed. Každý očištěný artyčok důkladně potírám citronem a společně s plátkem citronu je vložím do mísy a deset minut povařim.
Monika: Náplň do nich je raz dva. Jednoduše se nastrouhá parmazán, pokrájí nadrobno petrželka a tymián. Do mísy přidáte citronovou kůru, sůl, pepř a máslo. Hmotu promíchneme a tou drobenkou, co vznikne, naplňte vydlabané artyčoky.
Honza: V prostorné pánvi, kterou lze dát do trouby, zpěňte na troše oleje nadrobno pokrájené šalotky, přidáme nasekaný česnek, orestujeme a přidáme krájená rajčata. Za minutky až dvě dochutíme a pak do rajčatového základu naskládáme naplněné artyčoky. Finální fáze je pak zapečení v troubě na 160 stupňů. Asi deset minut. Jo a nezapomeňte přidat tymián.
Monika: A to jsou plněné artyčoky v rajčatové omáčce. Mňam

Krásný víkend a v pondělí naslyšenou!

14.07.2019

Řízek pro chudé

Honza Daněk odjel na dovolenou a kuchyň dnes ovládla Eva Hronková a Marek Malášek. Žádné steaky nečekejte, dnes se vaří bez masa.
06.07.2019

Květákové placičky

Uvařeno můžete mít rychleji, než napočítáte do tří. Stačí vám květák, sýr a vajíčko. Kuchyň dnes ovládla Eva Hronková.
30.06.2019

Restovaná zelenina s brambory!

V takovém vedru, které poslední dny panuje, není ani chuť na něco nezdravého. Proto Impulsovi zvolili lehký oběd.
23.06.2019

Zahajujeme grilovací sezónu

Kuře, vepřové a hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos, sýry, houby, zelenina a ovoce. To jsou pokrmy, které na grilu skvěle vyniknou.
16.06.2019

K létu patří jahodové gazpacho!

Eva si pro kluky z ranního týmu připravila rychlý prázdninový recept.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.