Nastává čas chřestu

Publikováno: 31.03.2019 10:00
S jarem přišlo i období chřestu. Z této zdravé zeleniny se dá udělat spousta pochoutek.


Honza: Chřest… ten já můžu na všechny způsoby.

Eva: A proto si dneska uděláme chřestovou polévku, takže si piš: na polévku potřebujeme svazek chřestu, jarní cibulku, máslo, vývar - pro masožrouty drůbeží, pro vegetariány zeleninový. Pak už jenom smetanu na zjemnění - já používám rostlinou, ale klasická je také fajn a sůl a pepř.

Honza: Čistím chřest a odkrojil jsem dřevnaté konce. 

Eva: A teď ho nakrájej na kousky.

Honza: Hotovo a rozehřívám máslo, na kterém smažím cibulku, ale jen z lehka, aby zůstala krásně zelená.

Eva: Zalévám vývarem a teď to necháme cca 20 min vařit, dokud chřest nezměkne.

Honza: Hotovo, vyndavám chřest a házím do mixéru.

Eva: Ale pár kousků mi nech stranou na ozdobu. Teď už jen polévku dochutíme solí a pepřem a zjemněte smetanou. A teď fígl:  Lžíci studeného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte! 

Honza: Chřest, který jsem dal stranou na ozdobu, nahrubo nesekám a společně s pepřem jím posypu polévku. 

Eva: A Podáváme, nejlépe s křupavým čerstvým pečivem.

Honza: Je to rychlovka a hlavně dobrota.

Eva: A nezapomeňte, že HTI si dává pauzu, kterou můžete vyplnit třeba vařením…

Honza: A nebo hraním Kolony radosti na našem Facebooku, víc vám povíme zítra ráno. 

Zdroj obrázku: MAFRA

14.07.2019

Řízek pro chudé

Honza Daněk odjel na dovolenou a kuchyň dnes ovládla Eva Hronková a Marek Malášek. Žádné steaky nečekejte, dnes se vaří bez masa.
06.07.2019

Květákové placičky

Uvařeno můžete mít rychleji, než napočítáte do tří. Stačí vám květák, sýr a vajíčko. Kuchyň dnes ovládla Eva Hronková.
30.06.2019

Restovaná zelenina s brambory!

V takovém vedru, které poslední dny panuje, není ani chuť na něco nezdravého. Proto Impulsovi zvolili lehký oběd.
23.06.2019

Zahajujeme grilovací sezónu

Kuře, vepřové a hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos, sýry, houby, zelenina a ovoce. To jsou pokrmy, které na grilu skvěle vyniknou.
16.06.2019

K létu patří jahodové gazpacho!

Eva si pro kluky z ranního týmu připravila rychlý prázdninový recept.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.