Nastává čas chřestu

Publikováno: 31.03.2019 10:00
S jarem přišlo i období chřestu. Z této zdravé zeleniny se dá udělat spousta pochoutek.


Honza: Chřest… ten já můžu na všechny způsoby.

Eva: A proto si dneska uděláme chřestovou polévku, takže si piš: na polévku potřebujeme svazek chřestu, jarní cibulku, máslo, vývar - pro masožrouty drůbeží, pro vegetariány zeleninový. Pak už jenom smetanu na zjemnění - já používám rostlinou, ale klasická je také fajn a sůl a pepř.

Honza: Čistím chřest a odkrojil jsem dřevnaté konce. 

Eva: A teď ho nakrájej na kousky.

Honza: Hotovo a rozehřívám máslo, na kterém smažím cibulku, ale jen z lehka, aby zůstala krásně zelená.

Eva: Zalévám vývarem a teď to necháme cca 20 min vařit, dokud chřest nezměkne.

Honza: Hotovo, vyndavám chřest a házím do mixéru.

Eva: Ale pár kousků mi nech stranou na ozdobu. Teď už jen polévku dochutíme solí a pepřem a zjemněte smetanou. A teď fígl:  Lžíci studeného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte! 

Honza: Chřest, který jsem dal stranou na ozdobu, nahrubo nesekám a společně s pepřem jím posypu polévku. 

Eva: A Podáváme, nejlépe s křupavým čerstvým pečivem.

Honza: Je to rychlovka a hlavně dobrota.

Eva: A nezapomeňte, že HTI si dává pauzu, kterou můžete vyplnit třeba vařením…

Honza: A nebo hraním Kolony radosti na našem Facebooku, víc vám povíme zítra ráno. 

Zdroj obrázku: MAFRA

05.05.2019

Kuře s kokosovým mlékem a gnocchi s akovádovým pestem

Podtitul Milionový závod nese toto kolo Haló, tady Impulsovi. A tak si Eva pro Marka s Honzou připravila také milionový závod. Ale ve vaření!
28.04.2019

Těstovinový salát jako hlavní chod

Jejich základem je „pasta“. Což ale moc dietní není. Samozřejmě záleží na množství a také kombinaci surovin.
21.04.2019

Velikonoční pomazánka

Představte si, že máte pět vařených vajec, cibuli, naložené okurky, sůl, pepř a majonézu. Co z toho vznikne?
14.04.2019

Falafel na salátu s jogurtovým dipem

Dnes Eva Hronková nechala Honzu Daňka nahlédnout do tajů orientální kuchyně.
07.04.2019

Grilovaná zelenina s lososem

Jaro je tu a tak se Honza s Evou rozhodli upéct rybu. K tomu nesmí chybět i grilovaná zelenina. Takže: HRNEČKU VAŘ!
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.