Květák na indickém kari

Publikováno: 24.03.2019 10:00
Smažený květák s bramborem a tatarkou zní sice lákavě, ale Eva s Honzou se rozhodli pro zdravější variantu.



Honza: Jak nám v rozhovoru řekl Tomáš Verner, trojobal je na figuře prostě brzy poznat, tak mě napadlo, že bych dnes využil kari, cos mi přivezla z Indie.
Eva: To mě těší, tak mě i posluchačům vysvětli, oč tu běží…
Honza: Chci udělat květák na kari…
Eva: To je dobrá inspirace a nebude to asi složité, takže?
Honza: Na růžičky rozebereš dva menší květáky, mírně povaříš, mezitím zpěníš na pánvi cibulku, připravíš si dvě plechovky kokosového mléka, sůl, pepř, kybl kari, koriandru, nadrobno nakrájíš brambory a jde se na to!
Eva: A co čili?
Honza: To taky, čili papričku, co má pořádnej říz.
Eva: Mírně povařený květák smícháme s omáčkou, bramborama a čili. Dochutíme a podáváme.
Čerstvý koriandr dáváme až, když se jídlo podává na talíři.
Honza: Myslíš, že to bude někomu chutnat, když to není smažený?
Eva: Jene, razíme zdravý životní styl! Hlavu vzhůru, tohle bude hit

V pondělí naslyšenou se těší i s šedesáti tisíci v HTI, Eva Hronková a Honza Daněk

19.05.2019

Smažené rýžové nudle – zdravěji!

Z okna to vypadá, že je tu konečně jaro, a tak se Eva s Ludvíkem rozhodli zhubnout do plavek. Uvaří si něco trochu dietního.
05.05.2019

Kuře s kokosovým mlékem a gnocchi s akovádovým pestem

Podtitul Milionový závod nese toto kolo Haló, tady Impulsovi. A tak si Eva pro Marka s Honzou připravila také milionový závod. Ale ve vaření!
28.04.2019

Těstovinový salát jako hlavní chod

Jejich základem je „pasta“. Což ale moc dietní není. Samozřejmě záleží na množství a také kombinaci surovin.
21.04.2019

Velikonoční pomazánka

Představte si, že máte pět vařených vajec, cibuli, naložené okurky, sůl, pepř a majonézu. Co z toho vznikne?
14.04.2019

Falafel na salátu s jogurtovým dipem

Dnes Eva Hronková nechala Honzu Daňka nahlédnout do tajů orientální kuchyně.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.