Pro vegetariány je tu tofu

Publikováno: 24.02.2019 10:00
Eva s Honzou se rozhodli udělat radost všem, co nejedí maso. Tak rozpalte pánev, jde se vařit nedělní oběd.

Honza: Evi, už několikrát jsme v našem pořadu narazili na to, že jsi vegetariánka, čím nahrazuješ bílkoviny?
Eva: Já jím hodně luštěnin, mléčné výrobky nesmí chybět. Sojové maso teda ráda nemám, ale miluju třeba tepmeh nebo tofu.
Honza: To je taková ta kostička, co mívají běžně v obchodech?
Eva: Přesně tak, je to vlastně takový sojový sýr, který se ale při teplelné úpravě nerozpouští, takže se při vaření chová podobně jako maso a dají se z něj dělat skoro kouzla.
Honza: Tak nepřipravila bys z něj něco, rád bych ho ochutnal.
Eva: Hrozně ráda - ale teda, jsi kluk odvážnej.
Honza: Já rád zouším nové věci.
Eva: Tak si připrav tofu, hladkou pohankovou mouku, olej, jarní cibulku, chilli papričku a citron.
Honza: Tofu jsem vyndal z obalu a nechal okapat a nakrájel na 3–4cm velké kostky.
Eva: Ja jsem si zatím připravila mouku, do které jsem přidala trochu soli a sušeného chilli a kostičky tofu v ní pořádně obalila.
Honza: Mezitím jsem rozpálil wok pánev s olejem takže beru tofu a opatrně ho začínám restovat.
Eva: Bude to trvat tak 2–3 minuty, dokud tofu nezíská zlatou a křupavou kůrku.
Honza: Až budete mít usmažené veškeré tofu, vhoďte do oleje na 2–3 minuty jarní cibulku a chilli papričku a nechte opéct dokřupava.
Eva: No a je to. Tofu podávejte posypané osmaženou chilli cibulkou třeba na nějakém lehkém listovém salátku.
Honza: No a já už jsem mezitím ochutnal a musím říct, že to vůbec nechutná špatně. Takže nalévám dvojku bílého a připíjím na všechny vegetariány!
Eva: A já připíjím na naše ráááádio, které už zítra slaví 20. narozeniny.

24.03.2019

Květák na indickém kari

Smažený květák s bramborem a tatarkou zní sice lákavě, ale Eva s Honzou se rozhodli pro zdravější variantu.
10.03.2019

Plněné artyčoky v rajčatové omáčce

Eva Hronková se hlásí z Nepálu a tak ráno s Honzou Daňkem můžete slyšet Moniku Doležalovou. A ta si objednala překvapení...
03.03.2019

Tvarohový koláč s ovocnou polevou

Před půstem je potřeba dobře se najíst a udělat si zásoby na všech čtyřicet dnů. Hody zakončíme sladkou tečkou.
17.02.2019

Thajská polévka pro začátečníky

Je na čase uvařit si něco exotického a samozřejmě jednoduchého. Honza s Evou pro vás mají recept z asisjské kuchyně.
03.02.2019

Salát pro pořádné chlapy

Začátek roku je vždy ve znamení hubnutí, diet, cvičení a různých detoxikačních kúr. A proto si pro vás Honza s Evou připravili recept na salát, který zasytí.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.