Vydatný, chutný a chytrý rajčatový salát

Publikováno: 11.11.2018 08:50
Protože podle Honzy nepřeje doba plným břichům, a to kvůli zavazování tkaniček, připravil dnes vydatný chutný a chytrý rajčatový salát.

Honza: Doba nepřeje plným břichům, špatně se zavazují tkaničky!

Eva: No to je pravda, nastrouhat si okurku a dát si k tomu třeba jen sendvič nebo bílý jogurt a pryč od jídla…

Honza: Ze zeleniny můžeme vůbec vycházet kdykoliv, protože to pomůže tělu a trošku nás to odlehčí.

Eva: Takže, co dneska můj milionový Honzo?

Honza: Napadl mě rajčatový salát.

Eva: Jenom?

Honza: Jasně, protože i ten se dá udělat vydatně, chytře a chutně.

Eva: Tak se ukaž…

Honza: Čtyři větší rajčata, černé olivy, čerstvá bazalka, jarní cibulka, červená cibule, chia semínka, balkánský sýr, olivový olej, balsamiko a toustový chleba na opečení…

Eva: Líbí se mi, když do jídla dáváš čerstvé bylinky a ingredience a všimla jsem si, že se toho nebojíš. Ty je máš na terase?

Honza: Jo jo, celé léto je na terase bazalka, koriandr, máta, rozmarýn, oregano a šalvěj. Ty se hodí prostě vždycky. Nedávno jsem se inspiroval a přidal koriandr do majonézy. Nemá to chybu.

Eva: Pojďme to smíchat

Honza: Jednoduše rajčata a sýr nakrájíte na kousky. Smícháte, přidáte další ingredience a až nakonec zakápnete olejem a balsamikem. Ty servírujeme zvlášť. Samozřejmě sůl a pepř musí být k dispozici, každý to má rád jinak. No a toustový chléb na přikousnutí máme v tousťáku za tři minutky, takže je hotovo a může se jíst. Ze zbytků čerstvé máty jsem ještě umíchal limonádu…

Eva: Teda, to je nádherný. Máš složení?

Honza: Jistě, třtinový cukr, limety a citrony, dvě hrstě čerstvé máty, voda. Smíchneš, necháš chvilku prolnout.

Eva: Nečekala jsem, že se přede mnou blýskneš takhle bez masa!

Krásnou neděli přejí Eva Hronka a Jan Daněk

Zdroj perexového obrázku: MAFRA

09.12.2018

Houbový kuba

Adventní období je tady a pokud máte chuť na něco tradičního, ochutnejte houbového kubu!
02.12.2018

Svačina do auta

Nové auto ve hře Haló, tady Impulsovi má svého majitele, a tak mu dnes ještě Honza s Evou poradili, jakou si na cestu přichystat svačinu.
25.11.2018

Petrželkové hody

Urodilo se vám letos hodně petrželky? Honza s Evou ví, jak s ní naložit...
18.11.2018

Sýrová polévka "co dům dal"

Zbývá vám doma víno a sýry? Impulsovi dnes poradí, jak z nich připravit vynikající polévku.
04.11.2018

Pečená červená řepa s olivami a balkánským sýrem

Zbývá vám v lednici červená řepa a nevíte, co s ní? Honza s Evou poradí recept na pečenou řepu s olivami a balkánským sýrem.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.