Vydatný, chutný a chytrý rajčatový salát

Publikováno: 11.11.2018 08:50
Protože podle Honzy nepřeje doba plným břichům, a to kvůli zavazování tkaniček, připravil dnes vydatný chutný a chytrý rajčatový salát.

Honza: Doba nepřeje plným břichům, špatně se zavazují tkaničky!

Eva: No to je pravda, nastrouhat si okurku a dát si k tomu třeba jen sendvič nebo bílý jogurt a pryč od jídla…

Honza: Ze zeleniny můžeme vůbec vycházet kdykoliv, protože to pomůže tělu a trošku nás to odlehčí.

Eva: Takže, co dneska můj milionový Honzo?

Honza: Napadl mě rajčatový salát.

Eva: Jenom?

Honza: Jasně, protože i ten se dá udělat vydatně, chytře a chutně.

Eva: Tak se ukaž…

Honza: Čtyři větší rajčata, černé olivy, čerstvá bazalka, jarní cibulka, červená cibule, chia semínka, balkánský sýr, olivový olej, balsamiko a toustový chleba na opečení…

Eva: Líbí se mi, když do jídla dáváš čerstvé bylinky a ingredience a všimla jsem si, že se toho nebojíš. Ty je máš na terase?

Honza: Jo jo, celé léto je na terase bazalka, koriandr, máta, rozmarýn, oregano a šalvěj. Ty se hodí prostě vždycky. Nedávno jsem se inspiroval a přidal koriandr do majonézy. Nemá to chybu.

Eva: Pojďme to smíchat

Honza: Jednoduše rajčata a sýr nakrájíte na kousky. Smícháte, přidáte další ingredience a až nakonec zakápnete olejem a balsamikem. Ty servírujeme zvlášť. Samozřejmě sůl a pepř musí být k dispozici, každý to má rád jinak. No a toustový chléb na přikousnutí máme v tousťáku za tři minutky, takže je hotovo a může se jíst. Ze zbytků čerstvé máty jsem ještě umíchal limonádu…

Eva: Teda, to je nádherný. Máš složení?

Honza: Jistě, třtinový cukr, limety a citrony, dvě hrstě čerstvé máty, voda. Smíchneš, necháš chvilku prolnout.

Eva: Nečekala jsem, že se přede mnou blýskneš takhle bez masa!

Krásnou neděli přejí Eva Hronka a Jan Daněk

Zdroj perexového obrázku: MAFRA

18.11.2018

Sýrová polévka "co dům dal"

Zbývá vám doma víno a sýry? Impulsovi dnes poradí, jak z nich připravit vynikající polévku.
04.11.2018

Pečená červená řepa s olivami a balkánským sýrem

Zbývá vám v lednici červená řepa a nevíte, co s ní? Honza s Evou poradí recept na pečenou řepu s olivami a balkánským sýrem.
28.10.2018

Domácí chléb se solí ke 100. výročí Československa

Dnes slavíme sté výročí vzniku Československa, a tak si k němu Honza s Evou připravili domácí chléb se solí.
21.10.2018

Smetanovo-nivová brokolice

Ne každý den máme náladu připravovat složité jídlo, a tak nám dnes Eva s Honzou poradili rychlý oběd - smetanovo-nivovou brokolici.
14.10.2018

Vyprošťovák podle Honzy a Evy

Je po Českém mejdanu s Impulsem a řada z nás po něm má pořádnou kocovinu. Je tady Honza s Evou, kteří poradí, jak se jí zbavit!
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.