Pečená červená řepa s olivami a balkánským sýrem

Publikováno: 04.11.2018 17:00
Zbývá vám v lednici červená řepa a nevíte, co s ní? Honza s Evou poradí recept na pečenou řepu s olivami a balkánským sýrem.

Eva: Honzo, začíná velká debordelizace ledničky.

Honza: Vždyť tam zase skoro nic není.

Eva: Ty si stěžuj, spíš mi řekni, co budeme dělat s tou červenou řepou, co jsme dostali od našich posluchačů.

Honza: S tou nemám moc zkušenosti, ale na internetu se píše, že chybu neuděláme, když jí uvaříme.

Eva: Dobře, tak jí oloupej, radši v rukavicích a dej vařit. Já zatím prolezu další zásoby, co by se nám mohly hodit. Hele, olivky, balkánský sýr a tady máme ten skvělý olivový olej s naloženým pomernčem. To dáme dohromady.

Honza: Všechny ty věci miluju. Nenapínej, jak je poskládat dohromady?

Eva: Po tom, co se červená řepa uvaří, už to bude rychlovka. Roztop troubu nebo kontaktní gril na cca 180 stupňů a nakrájej uvařenou řepu na co nejtenčí plátky. Já zatím nakrájím balkánský sýr a olivy. Chtělo by to ještě nějaké bylinky, tak beru čerstvý rozmarýn, to bude dobrota.

Honza: Řepa už byla hotová, tak jsem jí pěkně dokolečka vyskládal na talíře.

Eva: To jsi udělat krásně, teď řepu opepři, já tam sypu směs sýru a oliv.

Honza: Já bohatě zakapu olivovým olejem.

Eva: A já ještě posypu čerstvým rozmarýnem.

Honza: Počkej a teď jako musíme čekat až to vychladne? To nedám, děsně hezky to voní…

Eva: No tak buď to můžeš schovat do ledničky a počkat si, až se směs rozleží. Nebo...

Honza: ...nebo to pojď rychle zbagrovat.

Eva: Počkej, chtěla jsem ti k tomu nalít ještě bílé víno, hrozně dobře se k němu hodí.

Honza: To už nestihneš, celý jsem to zbagroval. Ale co se dá ještě stihnout, je přihlášení do Haló, tady Impulsovi, v pondělí mají Impulsovi v kase zase desetitisíce, autokameru a o Vánocích hrajeme o milion.

Krásnou neděli vám přeji Eva a Honza

Zdroj perexového obrázku: MAFRA

25.11.2018

Petrželkové hody

Urodilo se vám letos hodně petrželky? Honza s Evou ví, jak s ní naložit...
18.11.2018

Sýrová polévka "co dům dal"

Zbývá vám doma víno a sýry? Impulsovi dnes poradí, jak z nich připravit vynikající polévku.
11.11.2018

Vydatný, chutný a chytrý rajčatový salát

Protože podle Honzy nepřeje doba plným břichům, a to kvůli zavazování tkaniček, připravil dnes vydatný chutný a chytrý rajčatový salát.
28.10.2018

Domácí chléb se solí ke 100. výročí Československa

Dnes slavíme sté výročí vzniku Československa, a tak si k němu Honza s Evou připravili domácí chléb se solí.
21.10.2018

Smetanovo-nivová brokolice

Ne každý den máme náladu připravovat složité jídlo, a tak nám dnes Eva s Honzou poradili rychlý oběd - smetanovo-nivovou brokolici.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.