Vyprošťovák podle Honzy a Evy

Publikováno: 14.10.2018 08:50
Je po Českém mejdanu s Impulsem a řada z nás po něm má pořádnou kocovinu. Je tady Honza s Evou, kteří poradí, jak se jí zbavit!

Eva: Je po Českém mejdanu s Impulsem, kocovina má nepříjemné příznaky. Jen asi třicet procent lidí má to štěstí, že jsou proti kocovině rezistentní, zbytek si musí prohýřenou noc druhý den protrpět.

Honza: Abyste prošli i příští jízdou, voda je základ. Sklenici vody si dejte vždy ještě před mejdanem. Během večera zapíjejte každou sklenici alkoholu vodou nebo minerálkou. A než si půjdete lehnout, vypijte ještě alespoň dvě deci vody. To samé udělejte i ráno po probuzení.

Eva: Na večírek nechoďte nikdy s prázdným žaludkem. Doporučuje se vydatná snídaně i oběd. Ke zmírnění následků po prohýřené noci pomůže i dostatek ovoce bohatého na vitamin B a C, k jejichž úbytku pitím alkoholu dochází.

Honza: Můžete si dát i stoprocentní pomerančový nebo grepový džus, který prospěje víc než vitaminové tablety, protože obsahuje i fruktózu, která napomáhá odbourávání alkoholu. Po večírku si dopřejte dostatek spánku a naše vyprošťováky...

Eva: Rada číslo 1: Mléko je nejen na kosti, ale i na kocovinu. Jelikož přemíra alkoholu způsobuje překyselení žaludku, je vhodné řádně jej zneutralizovat. Pomůže sklenice studeného mléka, ale pokud vám tahle varianta dvakrát nesedne, zkuste si připravit banánový koktejl.

Honza: Banánový koktejl. Na 2 porce potřebujete:
1/2 studeného mléka
2 banány
4 lžičky medu
1. Mléko nalijte do mixéru, přidejte na kousky nakrájený banán a med.
2. Mixujte asi minutu a pak nalijte do vyšších skleniček. Můžete ozdobit snítkou máty, která má pozitivní vliv na trávení.

V příštím hrnečku vař si uděláme další vyprošťovák. Přejeme krásnou neděli!

28.10.2018

Domácí chléb se solí ke 100. výročí Československa

Dnes slavíme sté výročí vzniku Československa, a tak si k němu Honza s Evou připravili domácí chléb se solí.
21.10.2018

Smetanovo-nivová brokolice

Ne každý den máme náladu připravovat složité jídlo, a tak nám dnes Eva s Honzou poradili rychlý oběd - smetanovo-nivovou brokolici.
07.10.2018

Boršč podle Markéty Poulíčkové

I dnes si Honza a Eva pozvali do kuchyně kolegyni Markétu Poulíčkovou. Ta dnes jako odbornice na polévky představila svůj boršč.
30.09.2018

Markétin vyzpívaný kelímkový koláč

Dnes ráno s Honzou a Evou peče zpěvačka a kolegyně Markéta Poulíčková, která představila svůj kelímkový meruňkový koláč.
23.09.2018

Pečené jablíčko se zmrzlinou

Dnes je první podzimní den, a tak si Eva pro Honzu připravila podzimní dezert - pečené jablíčko se zmrzlinou.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.