Rizoto s červenou řepou

Publikováno: 08.07.2018 09:50
Eva dostala chuť na slavné rizoto s řepou Ludvíka Pospíšila, a tak si ho pozvala do kuchyně, aby ho konečně ochutnala.

Eva: Dneska jsem do Impulsovic kuchyně pozvala Ludvíka Pospíšila, protože mi už nějakou dobu dělá pořádné chutě na jeho speciální rizoto s červenou řepou.

Ludvík: A to si ho ještě neochutnala! Tak si piš, co potřebuješ, vybaluji nákup:
3 středně velké červené řepy (500g)
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 a 1/2 hrnku rýže arborio
1 litr zeleninového vývaru
lžíce másla
parmazán

Eva: Oloupejte řepy a nakrájejte je na malé kostičky o velikosti zhruba dvou centimetrů. Čím menší, tím lepší, aby byla řepa úplně měkká.

Ludvík: V silnostěnném hrnci si rozehřejte olej, vsypte tymián a nakrájenou řepu a restujte do poloměkka asi 10 minut. Potom přisypte rýži a cca minutu ji se směsí opékejte a následně přilijte část vývaru a jakmile se do rýže vsákne, přilijte další.

Eva: Za častého míchání takto postupujte až do chvíle, kdy je rýže (a vlastně i řepa) měkká.

Ludvík: Na závěr do rizota vmíchejte máslo a jednotlivé porce na talíři posypte hoblinami parmazánu.

Eva: Ludvíku to geniálně voní i vypadá, a i když je tohle množství tak pro 4 osoby, pojď všechno to sníme sami.

Dobrou chuť!

12.08.2018

Španělská zeleninová polévka Gazpacho

Nemáte v horkých dnech chuť na teplá jídla stejně jako Honza a Eva? Pak s nimi ochutnejte studenou španělskou polévku Gazpacho.
05.08.2018

Švestková chilli marmeláda

Urodilo se vám letos hodně švestek a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte švestkovou chilli marmeládu podle Impulsových.
29.07.2018

Krůtí prso s avokádem, olivami a sušenými rajčaty

Horké letní počasí pokračuje, a tak vám i dnes Honza s Renatou představují lehký recept.
22.07.2018

Těstovinový salát s jogurtem

Protože Honza s Evou nemají v horkých letních dnech chuť na těžká jídla, připravují si dnes lehký těstovinový salát s jogurtem. Ochutnejte s námi.
15.07.2018

Těstoviny s bazalkovo-česnekovým pestem a slaninou

Honza dnes připravuje oběd pro kolegyni od Fandy Bandy, Moniku Doležalovou - těstoviny s bazalkovo-česnekovým pestem a slaninou...
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.