Krůtí prso s avokádem, olivami a sušenými rajčaty

Publikováno: 29.07.2018 09:50
Horké letní počasí pokračuje, a tak vám i dnes Honza s Renatou představují lehký recept.

Honza: Asi se shodneme, že být stále kreativní a vymýšlet nové recepty dá práci.

Renata: Hrůza, mě to povídej. I když, já jsem třeba velmi kreativní…

Honza: O tom nepochybuju. Máš ráda prsa?

Renata: Buď konkrétní?

Honza: Třeba krůtí prso s avokádem, olivami a sušenými rajčaty

Renata: Chci recept!

Honza: Naproti v obchodě kup krůtí prsa, avokádo, sklenici sušených rajčat, černé i zelené olivy, máslo, balsamikovou redukci, červenou cibuli, olivový olej, sůl a pepř a čerstvý koriandr.

Renata: V receptu není třicet položek, napadlo mě, že tohle zvládne každý!

Honza: Pokud je tak kreativní jako ty, nebo já, tak ano.

Renata: Krůtí nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Položíme na rozehřátou pánev, kde nám mezitím zesklovatěla červená, najemno nakrájená cibulka.

Honza: Plátky avokáda mírně opečeme na másle, přihodíme nakrájené olivy a sušená rajčata, dokořeníme, přidáme koriandr a vytvoříme směs. Kdo má rád nakládaný zázvor, plátek, dva neuškodí.

Renata: A prolneme s masem, viď? Napadlo mě, že to klidně můžeme dělat i vcelku, to maso myslím, jako steak…

Honza: Dobrý nápad, já to všechno pokrájel, aby to člověk mohl zobat vidličkou.

Renata: Napadlo mě, že k tomuhle stačí jen opéct třeba toustový chléb a máte lehkou večeři nebo oběd.

Honza: Jednoznačně. Podobně lze upravovat s touhle kombinací kuřecí maso, játra, nebo vepřovou panenku.

Krásný víkend vám přejí Honza Daněk a Renata Kuka

Zdroj perexového obrázku: MAFRA

12.08.2018

Španělská zeleninová polévka Gazpacho

Nemáte v horkých dnech chuť na teplá jídla stejně jako Honza a Eva? Pak s nimi ochutnejte studenou španělskou polévku Gazpacho.
05.08.2018

Švestková chilli marmeláda

Urodilo se vám letos hodně švestek a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte švestkovou chilli marmeládu podle Impulsových.
22.07.2018

Těstovinový salát s jogurtem

Protože Honza s Evou nemají v horkých letních dnech chuť na těžká jídla, připravují si dnes lehký těstovinový salát s jogurtem. Ochutnejte s námi.
15.07.2018

Těstoviny s bazalkovo-česnekovým pestem a slaninou

Honza dnes připravuje oběd pro kolegyni od Fandy Bandy, Moniku Doležalovou - těstoviny s bazalkovo-česnekovým pestem a slaninou...
08.07.2018

Rizoto s červenou řepou

Eva dostala chuť na slavné rizoto s řepou Ludvíka Pospíšila, a tak si ho pozvala do kuchyně, aby ho konečně ochutnala.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.