Zelné karbanátky s křenovou omáčkou

Publikováno: 08.06.2018 08:00
Ochutnejte s námi v rámci kampaně "Podpora polských potravin v České republice" zelné karbanátky s křenovou omáčkou.

Doba přípravy: 60 minut
1 porce obsahuje: 1978 kJ/472 kcal

Ingredience na 4 porce:

Karbanátky:
1000 g hlávkového zelí
150 ml mléka
2 starší žemle
1 malá cibule
40 g sádla
1 vejce
Na špičku nože muškátového oříšku
Sůl
Pepř
Hladká mouka, 2 vejce, strouhanka na obalení a olej na smažení

Omáčka:
250 g zakysané smetany
1 lžička cukru krupice
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce strouhaného křenu

Zakysanou smetanu nalijeme do misky, osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou. Vmícháme křen a uložíme do chladu.

Očištěné zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme 100 ml mléka, stejným množstvím vody a vaříme do měkka.

Housky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme zbylým mlékem.

Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky a na sádle orestujeme dozlatova.

Uvařené zelí scedíme a se žemlemi umeleme na masovém strojku. Přidáme orestovanou cibuli, vejce, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.

Z připravené hmoty vytvarujeme malé karbanátky, obalíme v mouce, osolených rozšlehaných vejcích strouhance a na rozehřátém oleji na pánvi dozlatova opečeme z obou stran.

Podáváme se křenovou omáčkou a vařenými bramborami.

Dobrou chuť

Projekt je financován z fondů na podporu drůbežího, vepřového a hovězího masa, ovoce a zeleniny v rámci kampaně "Podpora polských potravin v České republice".


 

08.07.2018

Rizoto s červenou řepou

Eva dostala chuť na slavné rizoto s řepou Ludvíka Pospíšila, a tak si ho pozvala do kuchyně, aby ho konečně ochutnala.
01.07.2018

Avokádové guacamole

Dnes si pro vás Impulsovi připravili skvělý recept na prázdninové večery
24.06.2018

Bramborový krém s houbami

Klasickou bramboračku známe všchni, ale tentokrát si z brambor a hub uděláme opravdovou lahůdku...
17.06.2018

Okurková polévka

Letní teploty se vrátily a v takovém počasí se hodí lehký, osvěžující oběd. Třeba okurková polévka...
10.06.2018

Zapečená cuketa

Máte chuť na lehké jídlo? Připravte si zapečenou cuketu podle Honzy a Evy...
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.