Okurková polévka

Publikováno: 17.06.2018 09:50
Letní teploty se vrátily a v takovém počasí se hodí lehký, osvěžující oběd. Třeba okurková polévka...

Honza: Přes víkend se nám vrátilo zpátky léto, teploty kolem 27 stupňů jsou fajn a když je horko, člověk ani nemá potřebu se něčím cpát.

Eva: To znám a určitě nám to potvrdí i spousta posluchačů. Já v takových horkých letních dnech nejradši nějaký salát nebo jenom piju.

Honza: Mám to stejně, ale člověk se potřebuje taky něčím zasytit.

Eva: No tohle mají docela vychytaný jižani. Třeba ta studená rajčatová polévka, Gazpacho se to jmenuje.

Honza: Jo, ta je super. Jenže my měli tento týden v jednom vyhlášeném kulinářském studiu jiný polévkový zážitek. A hlavní ingrediencí byla?

Eva: Okurka!

Honza: Dvě velké salátovky, dva stroužky česneku, jogurt řeckého typu, nikoliv však odtučněný. Sůl, pepř a plná hrst máty.

Eva: A to je jako všechno?

Honza: Ano, všechno. Výroba je nesmírně jednoduchá. Okurku rozemeleme ve větším mixéru, přidáme jogurt, sůl, pepř a česnek a na závěr plnou hrst máty. Podle chuti dosolíme a dopepříme a celé to krásně rozmixujeme.

Eva: Při servírování pak přidáme kousek okurkové slupky a lísteček máty. Pochopitelně se polévka podává vychlazená, takže je to vlastně osvěžující nápoj, který vás zasytí.

Honza: Přikusovat můžete opečenou nebo celozrnnou bagetu a věřte nám, že budete plní a v bříšku bude jako v pokojíčku.

Dobrou chuť!

Zdroj perexového obrázku: MAFRA

01.07.2018

Avokádové guacamole

Dnes si pro vás Impulsovi připravili skvělý recept na prázdninové večery
24.06.2018

Bramborový krém s houbami

Klasickou bramboračku známe všchni, ale tentokrát si z brambor a hub uděláme opravdovou lahůdku...
10.06.2018

Zapečená cuketa

Máte chuť na lehké jídlo? Připravte si zapečenou cuketu podle Honzy a Evy...
08.06.2018

Zelné karbanátky s křenovou omáčkou

Ochutnejte s námi v rámci kampaně "Podpora polských potravin v České republice" zelné karbanátky s křenovou omáčkou.
07.06.2018

Polské zrazy a stepy

Ochutnejte s námi v rámci kampaně "Podpora polských potravin v České republice" polské zrazy a stepy.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.