Bramborový krém s houbami

Publikováno: 24.06.2018 09:50
Klasickou bramboračku známe všchni, ale tentokrát si z brambor a hub uděláme opravdovou lahůdku...

Eva: Minulý týden se to na Facebooku hemžilo košíky plných praváků, lidé si stěžovali, že neví, co s takovou úrodou udělat…no tak jsem v neděli vyrazila taky.

Honza: No a kde jsou ty záplavy hřibů?

Eva: No, to by mě taky zajímalo…

Honza: Takže houbařské žně se nekonaly?

Eva: No, našla jsem slovy šest kousků, takže na houbovku nic moc.

Honza: To je tak na ovonění bramboračky.

Eva: A já si právě jednu pro vás na dnešek připravila a není to klasika se sušenou majoránkou, ale připravíme si bramborový krém s houbami.

Honza: Diktuj:)

Eva: Potřebujeme půl kila brambor, cibuli, pokud možno šalotku, zeleninový vývar, smetanu, bylinky podle chuti, máslo a trochu hub.

Honza: Na oleji zpěníme trochu šalotky či cibulky a pak přidáme na kostičky nakrájené brambory. Chviličku opečeme, zalijeme vývarem nebo vodou a necháme vařit. Až budou brambory měkké, tak je rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu, osolíme, opepřeme a necháme ještě chvíli povařit. Pokud je polévka moc hustá, doředíme ji vodou. Nakonec vmícháme do polévky lžíci másla a už nevaříme.

Eva: Vedle na pánvi si rozpustíme další lžíci másla a hodíme na něj hrstku hříbků, k nim potom petrželku, čerstvou majoránku a klidně i pažitku. Vše necháme chvilku zavadnout a podusit.

Honza: Do misky nalejeme polévku a dáme jednu až dvě lžíce hub. Posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme.

Dobrou chuť a hezkou neděli!

08.07.2018

Rizoto s červenou řepou

Eva dostala chuť na slavné rizoto s řepou Ludvíka Pospíšila, a tak si ho pozvala do kuchyně, aby ho konečně ochutnala.
01.07.2018

Avokádové guacamole

Dnes si pro vás Impulsovi připravili skvělý recept na prázdninové večery
17.06.2018

Okurková polévka

Letní teploty se vrátily a v takovém počasí se hodí lehký, osvěžující oběd. Třeba okurková polévka...
10.06.2018

Zapečená cuketa

Máte chuť na lehké jídlo? Připravte si zapečenou cuketu podle Honzy a Evy...
08.06.2018

Zelné karbanátky s křenovou omáčkou

Ochutnejte s námi v rámci kampaně "Podpora polských potravin v České republice" zelné karbanátky s křenovou omáčkou.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.