Bramborový krém s houbami

Publikováno: 24.06.2018 09:50
Klasickou bramboračku známe všchni, ale tentokrát si z brambor a hub uděláme opravdovou lahůdku...

Eva: Minulý týden se to na Facebooku hemžilo košíky plných praváků, lidé si stěžovali, že neví, co s takovou úrodou udělat…no tak jsem v neděli vyrazila taky.

Honza: No a kde jsou ty záplavy hřibů?

Eva: No, to by mě taky zajímalo…

Honza: Takže houbařské žně se nekonaly?

Eva: No, našla jsem slovy šest kousků, takže na houbovku nic moc.

Honza: To je tak na ovonění bramboračky.

Eva: A já si právě jednu pro vás na dnešek připravila a není to klasika se sušenou majoránkou, ale připravíme si bramborový krém s houbami.

Honza: Diktuj:)

Eva: Potřebujeme půl kila brambor, cibuli, pokud možno šalotku, zeleninový vývar, smetanu, bylinky podle chuti, máslo a trochu hub.

Honza: Na oleji zpěníme trochu šalotky či cibulky a pak přidáme na kostičky nakrájené brambory. Chviličku opečeme, zalijeme vývarem nebo vodou a necháme vařit. Až budou brambory měkké, tak je rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu, osolíme, opepřeme a necháme ještě chvíli povařit. Pokud je polévka moc hustá, doředíme ji vodou. Nakonec vmícháme do polévky lžíci másla a už nevaříme.

Eva: Vedle na pánvi si rozpustíme další lžíci másla a hodíme na něj hrstku hříbků, k nim potom petrželku, čerstvou majoránku a klidně i pažitku. Vše necháme chvilku zavadnout a podusit.

Honza: Do misky nalejeme polévku a dáme jednu až dvě lžíce hub. Posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme.

Dobrou chuť a hezkou neděli!

01.07.2018

Avokádové guacamole

Dnes si pro vás Impulsovi připravili skvělý recept na prázdninové večery
17.06.2018

Okurková polévka

Letní teploty se vrátily a v takovém počasí se hodí lehký, osvěžující oběd. Třeba okurková polévka...
10.06.2018

Zapečená cuketa

Máte chuť na lehké jídlo? Připravte si zapečenou cuketu podle Honzy a Evy...
08.06.2018

Zelné karbanátky s křenovou omáčkou

Ochutnejte s námi v rámci kampaně "Podpora polských potravin v České republice" zelné karbanátky s křenovou omáčkou.
07.06.2018

Polské zrazy a stepy

Ochutnejte s námi v rámci kampaně "Podpora polských potravin v České republice" polské zrazy a stepy.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.