Kapustový víkend podle Honzy a Evy

Publikováno: 20.08.2017 09:50
Kapustu pěstovali už ve starém Egyptě, možná tento košťál znáte pod označením brukev. A protože je plný vitamínů, připravili si ji dnes i Honza s Evou...

Eva: Mě se líbí, když čtu, že má blahodárné účinky na lidský organismus. Co si pod tím představit?

Honza: Vitamíny řady B, céčko, éčko, vápník, hořčík, selen, fosfor, draslík, železo…

Eva: Zadrž Honzo, celý víkend asi budu na kapustě, protože mi paní doktorka řekla, že jsem nějaká vyšťavená a všechny tyto látky potřebuju.

Honza: Bingo, takže můžu vyrobit dušenou kapustu na celý víkend! V dnešní době je tato zelenina rozšířená po celém světě, avšak v Evropě nejvíce. Až půjdete z trhu, nezapomeňte kromě jedné větší hlávky kapusty pořídit sádlo nebo rostlinný olej, brambory, zeleninový vývar, česnek, majoránku, sůl a pepř. Případně maso, krůtí či vepřové, nebo jen anglickou slaninu…

Eva: Já bych prosila verzi bez masa!

Honza: Myslím na to, tohle jídlo si můžete udělat vydatnější nebo čistě jen zeleninové, záleží na vás. Pro ty, kdo budou chtít masovou variantu LIGHT, doporučuju nadrobno anglickou, pro velké jedlíky vepřové nebo krůtí maso. Chutná to skvěle…

Eva: Takže na rostlinném oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a nakrájené brambory. Po vydušení zalijeme zeleninovým vývarem, lehce osolíme a opět dusíme do měkka. Nakonec lze jídlo zahustit nastrouhanou bramborou a po dovaření dochutit česnekem, majoránkou a pepřem. To je moje bezmasá varianta.

Honza: Jednoduché, lehké a zdravé.

Dobrou chuť!

Zdroj obrázku: Wikipedia.org

10.09.2017

Zapečená cuketa s lilkem

Pokud máte pocit, že vaše strava není pestrá, je tu dnes Honza s Evou s receptem na zajímavý oběd, a to cuketu zapečenou s lilkem...
27.08.2017

Cuketová kari polévka s kokosovým mlékem

Máte plnou zahrádku cuket a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte recept, který nám dnes představila Eva - Cuketová kari polévka s kokosovým mlékem...
13.08.2017

Špagety s bazalkovým pestem

Honza s Evou dnes připravují špagety s bazalkovým pestem...
06.08.2017

Tažín

Honza s Lenkou se dnes inspirovali povídáním Jirky Kolbaby a připravily marocký pokrm tažín. Ochutnejte s námi...
30.07.2017

Sachrův dort podle pratety Růženky

Lenka se dnes rozhodla, že nejen Honzovi, ale i posluchačům prozradí největší poklad své kuchyně. Sacherův dort podle pratety Růženky...
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.