Treska po francouzsku

Publikováno: 16.07.2017 09:50
Ludvík s Lenkou jsou tu s dalším ze svých lehkých prázdninových jídel. Dnes připravují tresku po francouzsku.

Ludvík: Já mám pocit, že jsem ani nemrknul a půlka července je pryč!

Lenka: No to mi povídej.

Ludvík: Možná by to chtělo něco oslavného, prázdninového a přitom jednoduchého, aby to nezabralo moc času.

Lenka: A taky snadno stravitelného, aby nám v tom teple nebylo těžko, viď?! Nejsi teda nenáročný, Ludvíku, ale znáš mě, já si poradím téměř se vším. Uděláme si tresku po francouzsku.

Ludvík: Zní to dobře, uvidíme, jak to bude chutnat. Tak rozdávej úkoly.

Lenka: Až za ušima se budeš olizovat, uvidíš. Nejdřív podej z mrazáku hrášek, ať trochu povolí. Já dám na pánev rozpustit máslo a na něj pak tresku - v celku, tak jak je.

Ludvík: Ještě tady vidím zeleninový bujón a dijonskou hořčici.

Lenka: Hořčice přijde na řadu až na závěr, teď ten bujón. Půlku kostičky rozdrobíme na rybu a zalijeme trochou horké vody. Pokud máte teda vývar třeba ze včerejška, tak je samozřejmě lepší, ale takhle to jde také.

Ludvík: A co dál?

Lenka: Nebuď netrpělivý, teď musíme počkat, až se treska hezky udělá. To se pozná tak, že se začne rozdělovat na takové lupínky.

Ludvík: A když se vyvaří voda, tak přilijeme.

Lenka: No vidíš! Nakonec pak přidáme pořádnou lžíci dijonské hořčice a zasypeme hráškem.

Ludvík: Voní to skvěle a chutná ještě líp, měla jsi pravdu, Leni!

Lenka: Tak to jsem ráda. Jako příloha jsou dobré francouzské brambory nebo kuskus.

Dobrou chuť!

Zdroj obrázku: MAFRA

13.08.2017

Špagety s bazalkovým pestem

Honza s Evou dnes připravují špagety s bazalkovým pestem...
06.08.2017

Tažín

Honza s Lenkou se dnes inspirovali povídáním Jirky Kolbaby a připravily marocký pokrm tažín. Ochutnejte s námi...
30.07.2017

Sachrův dort podle pratety Růženky

Lenka se dnes rozhodla, že nejen Honzovi, ale i posluchačům prozradí největší poklad své kuchyně. Sacherův dort podle pratety Růženky...
23.07.2017

Fazolová polévka na sladkokyselo

Lenka strávila minulý víkend u příbuzných na Slovensku, odkud si také přivezla inspiraci na dnešní oběd - fazolovou sladkokyselou polévku.
09.07.2017

Lehká květáková polévka

Protože je léto, Honza si dnes nejen pro Lenku, ale i pro naše posluchače připravil květákovou polévku...
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.