Treska po francouzsku

Publikováno: 16.07.2017 09:50
Ludvík s Lenkou jsou tu s dalším ze svých lehkých prázdninových jídel. Dnes připravují tresku po francouzsku.

Ludvík: Já mám pocit, že jsem ani nemrknul a půlka července je pryč!

Lenka: No to mi povídej.

Ludvík: Možná by to chtělo něco oslavného, prázdninového a přitom jednoduchého, aby to nezabralo moc času.

Lenka: A taky snadno stravitelného, aby nám v tom teple nebylo těžko, viď?! Nejsi teda nenáročný, Ludvíku, ale znáš mě, já si poradím téměř se vším. Uděláme si tresku po francouzsku.

Ludvík: Zní to dobře, uvidíme, jak to bude chutnat. Tak rozdávej úkoly.

Lenka: Až za ušima se budeš olizovat, uvidíš. Nejdřív podej z mrazáku hrášek, ať trochu povolí. Já dám na pánev rozpustit máslo a na něj pak tresku - v celku, tak jak je.

Ludvík: Ještě tady vidím zeleninový bujón a dijonskou hořčici.

Lenka: Hořčice přijde na řadu až na závěr, teď ten bujón. Půlku kostičky rozdrobíme na rybu a zalijeme trochou horké vody. Pokud máte teda vývar třeba ze včerejška, tak je samozřejmě lepší, ale takhle to jde také.

Ludvík: A co dál?

Lenka: Nebuď netrpělivý, teď musíme počkat, až se treska hezky udělá. To se pozná tak, že se začne rozdělovat na takové lupínky.

Ludvík: A když se vyvaří voda, tak přilijeme.

Lenka: No vidíš! Nakonec pak přidáme pořádnou lžíci dijonské hořčice a zasypeme hráškem.

Ludvík: Voní to skvěle a chutná ještě líp, měla jsi pravdu, Leni!

Lenka: Tak to jsem ráda. Jako příloha jsou dobré francouzské brambory nebo kuskus.

Dobrou chuť!

Zdroj obrázku: MAFRA

09.07.2017

Lehká květáková polévka

Protože je léto, Honza si dnes nejen pro Lenku, ale i pro naše posluchače připravil květákovou polévku...
02.07.2017

Grilovaná BBQ žebírka

Je tady grilovací sezóna, a tak si dnes ke grilu stoupl i náš ranní tým a připravil grilovaná BBQ žebírka...
25.06.2017

Jahodové tiramisu

Je čas jahod, a tak Lenka dnes dostala chuť na něco jahodovo-sladkého. A to by nebyl Honza, aby neměl připravený nějaký recept. Ochutnejte s námi jahodové tiramisu.
18.06.2017

Španělská omeleta

Honza nedávno navštívil Madrid, kde ochutnal španělskou omeletu. Ochutnejte ji s námi i vy!
11.06.2017

Tukožroutská polévka

Protože moderátorka Eva Hronková hubne, rozhodla se dnes Lenka s Fandou připravit dietní oběd - tukožroutskou polévku...
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.