Sachrův dort podle pratety Růženky

Publikováno: 30.07.2017 09:50
Lenka se dnes rozhodla, že nejen Honzovi, ale i posluchačům prozradí největší poklad své kuchyně. Sacherův dort podle pratety Růženky...

Co budete potřebovat?

200g tmavé čokolády
160g změklého másla
120g krupicového cukru
4 vejce
200g mandlové mouky
meruňková marmeláda
čokoláda na polevu

Lenka: Dneska jsem se rozhodla jít s kůží na trh a odhalit největší poklad svojí kuchyně.

Honza: Teda, to mě podrž! Co to bude? Nadívaná cuketa nebo jiná zdravá vymazlená dobrota?

Lenka: Ale kdepak, i mistr dietář musí mít prostor pro hřešení. Uděláme si čokoládový sacher podle mojí pratety Růženky.

Honza: Tak to jsi mi vyrazila dech! Co budeme potřebovat?

Lenka: Hlavně mandlovou mouku, protože ta klasická se tam vůbec nedává. Buď ji můžeme koupit už hotovou v obchodě, pravdou ale je, že to vyjde dost draho, takže já vždycky vezmu normální mandle, ty spařím ve vodě, oloupu a pak namelu. Trvá to, ale bez práce nejsou koláče.

Honza: A navíc máš mě jako pomocníka a ve dvou se to vždycky lépe táhne. Vidím samozřejmě i čokoládu.

Lenka: Na tu se hned vrhneme. Dáme do rendlíku a ten do většího s vodou a necháme klasicky na sporáku rozpustit.

Honza: Jdu vymazat a vysypat kruhovou formu, tobě nechám ty choulostivější ženské práce.

Lenka: Tak jo, já jdu na máslo a cukr. To vyšleháme do pěny a pak do toho přidáme tu rozpuštěnou a trochu vychlazenou čokoládu, mandlovou mouku a žloutky. Z bílků uděláme sníh, který se přidá až na závěr.

Honza: Počkej, to už je všechno? To je teda rychlovka, pokud teda nepočítám ty mandle zpočátku.

Lenka: Proto tenhle recept také zbožňuji, v troubě by měl být i při 170°C alespoň půl hodinu.

Honza: A aby to byl pořádný sacher, tak po zchladnutí potřete povrch meruňkovou marmeládou a polijte čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

 

Zdroj obrázku: Wikipedia.org

10.09.2017

Zapečená cuketa s lilkem

Pokud máte pocit, že vaše strava není pestrá, je tu dnes Honza s Evou s receptem na zajímavý oběd, a to cuketu zapečenou s lilkem...
27.08.2017

Cuketová kari polévka s kokosovým mlékem

Máte plnou zahrádku cuket a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte recept, který nám dnes představila Eva - Cuketová kari polévka s kokosovým mlékem...
20.08.2017

Kapustový víkend podle Honzy a Evy

Kapustu pěstovali už ve starém Egyptě, možná tento košťál znáte pod označením brukev. A protože je plný vitamínů, připravili si ji dnes i Honza s Evou...
13.08.2017

Špagety s bazalkovým pestem

Honza s Evou dnes připravují špagety s bazalkovým pestem...
06.08.2017

Tažín

Honza s Lenkou se dnes inspirovali povídáním Jirky Kolbaby a připravily marocký pokrm tažín. Ochutnejte s námi...
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.