Grilovaná BBQ žebírka

Publikováno: 02.07.2017 09:50
Je tady grilovací sezóna, a tak si dnes ke grilu stoupl i náš ranní tým a připravil grilovaná BBQ žebírka...

Honza: Je grilovací sezóna, a tak o inspiraci není nouze. Co bys řekla na grilovaná BBQ žebírka?

Lenka: Že je neodmítnu, i když to leze mezi zuby. Že mám maso ráda a že zatímco ty je upečeš, já připravím pečenou zeleninu a budeme mít dokonalou nedělní hostinu.

Honza: Jo, Lenka, to je parťačka. Potřebujete česnek, červenou papriku, BBQ omáčku, čerstvou bazalku, sůl, pepř, trochi chilli. Směs promíchejte, zabalte žebírka do alobalu a nechte péct hodinku a půl při 350 stupních.

Lenka: Teď pozor, milovníci masa, pokud dodržíte náš postup, žebra jdou naprosto krásně vykostit. Nemusíte se tak trápit s obíráním masa a navíc jsou nádherně měkká.

Honza: Co je ještě fajn, klidně můžete udělat velkou svačinu. Třeba mírně na grilu osmahlou housku naplníte masem z žeber, přidáte čerstvou cibuli, rajče a kapku BBQ omáčky a máte sendvič jako hrom.

Lenka: Nebo si dáte tu grilovanou zeleninu ve složení cuketa, lilek, rajče, tři druhy papriky a kousek pečiva a nebude vám ani těžko.

Honza: Otevírám nám pivo a vám všem: Grilování zdar!

 

Zdroj obrázku: MAFRA

30.07.2017

Sachrův dort podle pratety Růženky

Lenka se dnes rozhodla, že nejen Honzovi, ale i posluchačům prozradí největší poklad své kuchyně. Sacherův dort podle pratety Růženky...
23.07.2017

Fazolová polévka na sladkokyselo

Lenka strávila minulý víkend u příbuzných na Slovensku, odkud si také přivezla inspiraci na dnešní oběd - fazolovou sladkokyselou polévku.
16.07.2017

Treska po francouzsku

Ludvík s Lenkou jsou tu s dalším ze svých lehkých prázdninových jídel. Dnes připravují tresku po francouzsku.
09.07.2017

Lehká květáková polévka

Protože je léto, Honza si dnes nejen pro Lenku, ale i pro naše posluchače připravil květákovou polévku...
25.06.2017

Jahodové tiramisu

Je čas jahod, a tak Lenka dnes dostala chuť na něco jahodovo-sladkého. A to by nebyl Honza, aby neměl připravený nějaký recept. Ochutnejte s námi jahodové tiramisu.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.