Grilovaný vepřový bůček pro 4 osoby

Publikováno: 24.05.2008 09:40
Začalo období grilování! Globus nám doporučil zvláštní recept, který vám určitě přijde k chuti, i když je příprava malinko složitější. Cena pokrmu pro jednu osobu je pouhých 27 Kč.

Ingredience:

  • grilovaný bůček-ingredience1 kg libového vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 3 dcl piva
  • 500 g kyselého zelí
  • alobal.


 

Postup přípravy, rozfázování práce:

  • Bůček povaříme asi hodinu v osolené vodě s nakrájenou cibulí, bobkovým listem a česnekem.
  • Pokud by se nám podařilo uvařit si bůček den předem, potřít ho drceným česnekem a uložit v chladnu, bude jídlo ještě pikantnější.
  • Uvařený bůček nařežeme na plátky silné asi 2-3 cm.
  • Rošt obložíme alobalem tak, aby kraj zůstal otočený směrem vzhůru.
  • Plátky bůčku potřeme pivem a položíme na rošt.
  • Grilujeme po obou stranách 4-5 minut.
  • Plátky obracíme a stále potíráme pivem.
  • Jako příloha je vhodné kyselé zelí.

Koření pro dochucení:

  • Lze dochutit jakoukoliv směsí grilovacího koření s česnekem nebo chillie.

Příloha – úprava:

  • S přílohou nemáte žádný problém - kyselé zelí v sáčku koupíte již hotové.
  • A chléb z nabídky pekařství Globus např. kořenový chlebánek nebo fit chléb.

Vhodný nápoj:

  • Nejvhodnějším nápojem je v tomto případě bezesporu pivo.
  • Ale nezapomeňte, že minerální voda by neměla chybět při žádném jídle.

Dobrou chuť přejí Impulsovi

a GLOBUS.


komentáře
další články

Vepřové na bazalce a zeleném pepři

Publikováno: 14.06.2008 09:40
Grilovací sezóna Impulsových pokračuje. Nakupte libové vepřové, naložte do marinády dle našeho receptu a pozvěte přátele na zahradní párty.

Grilovaná kuřecí prsíčka s broskví a cibulovou omáčkou

Publikováno: 07.06.2008 09:40
Grilování je v letních měsících velkým hitem, tak si pro vás Jitka a Honza Impulsovi na tento měsíc připravili několik grilovacích receptů, které se můžou hodit, až nakoupíte maso a pozvete přátele.

Kopřivový špenát

Publikováno: 31.05.2008 09:40
Kopřiva je v jarních měsících vhodná nejen ve formě čaje, skvěle se hodí také do polévek a a lze z ní připravit výborný kopřivový špenát. Impulsovi jej doporučují jako skvělou vzpruhu.

Vietnamské závitky

Publikováno: 17.05.2008 09:40
Vychutnejte si Vietnamské závitky podle zelináře z Kobylis Huanga LEE. Recept je jednoduchý a příprava pokrmu trvá jen 15 minut.

Plněné australské broskve

Publikováno: 10.05.2008 09:40
Jitka dostala recept na australskou specialitku. Co obnáší příprava plněných broskví si můžete přečíst nebo rovnou vyzkoušet také vy.