Grilovaný vepřový bůček pro 4 osoby

Publikováno: 24.05.2008 09:40
Audio není možné přehrát! Omlouváme se.
Začalo období grilování! Globus nám doporučil zvláštní recept, který vám určitě přijde k chuti, i když je příprava malinko složitější. Cena pokrmu pro jednu osobu je pouhých 27 Kč.

Ingredience:

  • grilovaný bůček-ingredience1 kg libového vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 3 dcl piva
  • 500 g kyselého zelí
  • alobal.


 

Postup přípravy, rozfázování práce:

  • Bůček povaříme asi hodinu v osolené vodě s nakrájenou cibulí, bobkovým listem a česnekem.
  • Pokud by se nám podařilo uvařit si bůček den předem, potřít ho drceným česnekem a uložit v chladnu, bude jídlo ještě pikantnější.
  • Uvařený bůček nařežeme na plátky silné asi 2-3 cm.
  • Rošt obložíme alobalem tak, aby kraj zůstal otočený směrem vzhůru.
  • Plátky bůčku potřeme pivem a položíme na rošt.
  • Grilujeme po obou stranách 4-5 minut.
  • Plátky obracíme a stále potíráme pivem.
  • Jako příloha je vhodné kyselé zelí.

Koření pro dochucení:

  • Lze dochutit jakoukoliv směsí grilovacího koření s česnekem nebo chillie.

Příloha – úprava:

  • S přílohou nemáte žádný problém - kyselé zelí v sáčku koupíte již hotové.
  • A chléb z nabídky pekařství Globus např. kořenový chlebánek nebo fit chléb.

Vhodný nápoj:

  • Nejvhodnějším nápojem je v tomto případě bezesporu pivo.
  • Ale nezapomeňte, že minerální voda by neměla chybět při žádném jídle.

Dobrou chuť přejí Impulsovi

a GLOBUS.


07.06.2008

Grilovaná kuřecí prsíčka s broskví a cibulovou omáčkou

Grilování je v letních měsících velkým hitem, tak si pro vás Jitka a Honza Impulsovi na tento měsíc připravili několik grilovacích receptů, které se můžou hodit, až nakoupíte maso a pozvete přátele.
31.05.2008

Kopřivový špenát

Kopřiva je v jarních měsících vhodná nejen ve formě čaje, skvěle se hodí také do polévek a a lze z ní připravit výborný kopřivový špenát. Impulsovi jej doporučují jako skvělou vzpruhu.
17.05.2008

Vietnamské závitky

Vychutnejte si Vietnamské závitky podle zelináře z Kobylis Huanga LEE. Recept je jednoduchý a příprava pokrmu trvá jen 15 minut.
10.05.2008

Plněné australské broskve

Jitka dostala recept na australskou specialitku. Co obnáší příprava plněných broskví si můžete přečíst nebo rovnou vyzkoušet také vy.
26.04.2008

Džuveč – bezlepkový recept pro 4 osoby

Návštěva v bulharské kuchyni. Bulharsky je to GJUVEČ. Chutné, na přípravu jednoduché a rychlé jídlo.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.