Grilovaný vepřový bůček pro 4 osoby

Publikováno: 24.05.2008 09:40
Audio není možné přehrát! Omlouváme se.
Začalo období grilování! Globus nám doporučil zvláštní recept, který vám určitě přijde k chuti, i když je příprava malinko složitější. Cena pokrmu pro jednu osobu je pouhých 27 Kč.

Ingredience:

  • grilovaný bůček-ingredience1 kg libového vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 3 dcl piva
  • 500 g kyselého zelí
  • alobal.


 

Postup přípravy, rozfázování práce:

  • Bůček povaříme asi hodinu v osolené vodě s nakrájenou cibulí, bobkovým listem a česnekem.
  • Pokud by se nám podařilo uvařit si bůček den předem, potřít ho drceným česnekem a uložit v chladnu, bude jídlo ještě pikantnější.
  • Uvařený bůček nařežeme na plátky silné asi 2-3 cm.
  • Rošt obložíme alobalem tak, aby kraj zůstal otočený směrem vzhůru.
  • Plátky bůčku potřeme pivem a položíme na rošt.
  • Grilujeme po obou stranách 4-5 minut.
  • Plátky obracíme a stále potíráme pivem.
  • Jako příloha je vhodné kyselé zelí.

Koření pro dochucení:

  • Lze dochutit jakoukoliv směsí grilovacího koření s česnekem nebo chillie.

Příloha – úprava:

  • S přílohou nemáte žádný problém - kyselé zelí v sáčku koupíte již hotové.
  • A chléb z nabídky pekařství Globus např. kořenový chlebánek nebo fit chléb.

Vhodný nápoj:

  • Nejvhodnějším nápojem je v tomto případě bezesporu pivo.
  • Ale nezapomeňte, že minerální voda by neměla chybět při žádném jídle.

Dobrou chuť přejí Impulsovi

a GLOBUS.


05.07.2008

Středomořský salát

Jitka s Honzou se tentokrát pustili do přípravy lehkého pokrmu. Udělali si středomořský salát, jehož příprava trvá jen 20 minut a jedna porce má 455 kilokalorií.
21.06.2008

Grilované kotletky z krkovičky – bezlepkový recept pro 4 osoby

Grilovací sezóna pokračuje a my nechceme zůstat mimo! Tentokrát připravíme lehké a velmi chutné jídlo, vhodně i pro dietáře. Cena pokrmu pro jednu osobu je 45 Kč.
14.06.2008

Vepřové na bazalce a zeleném pepři

Grilovací sezóna Impulsových pokračuje. Nakupte libové vepřové, naložte do marinády dle našeho receptu a pozvěte přátele na zahradní párty.
07.06.2008

Grilovaná kuřecí prsíčka s broskví a cibulovou omáčkou

Grilování je v letních měsících velkým hitem, tak si pro vás Jitka a Honza Impulsovi na tento měsíc připravili několik grilovacích receptů, které se můžou hodit, až nakoupíte maso a pozvete přátele.
31.05.2008

Kopřivový špenát

Kopřiva je v jarních měsících vhodná nejen ve formě čaje, skvěle se hodí také do polévek a a lze z ní připravit výborný kopřivový špenát. Impulsovi jej doporučují jako skvělou vzpruhu.
Impuls on-line
Český Impuls on-line
archiv
button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8 button reset sector 1 sector 2 sector 3 sector 4 sector 5 sector 6 sector 7 sector 8
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.