Kuře na zázvoru

Publikováno: 12.05.2007 08:40
Jitka Vlková objevila zázvor a hned ho uvedla do praxe. Použila jemné kuřecí maso, trochu lahodného vína a delikátní pochoutka byla na světě.

surovinyIngredience:

  • 400 gramů kuřete
  • lžička mletého zázvoru
  • 2 lžíce bílého vína
  • lžíce cukru
  • sójová omáčka
  • olej.

Ingredience pro omáčku:

  • dvě lžíce oleje, na kterém byla osmahnuto kuře
  • špetka chilli
  • lžíce sójové omáčky
  • stroužek česneku
  • trocha cukru.

Postup přípravy:

  • kuře na zázvoruKuře nakrájíme na malé kousky a dáme odležet do misky s vínem, zázvorem, několika kapkami sójové omáčky.
  • Po 2 hodinách maso vyjmeme a prudce asi 5 minut opékáme na oleji.
  • Zbytky marinády společně s přísadami na omáčku umícháme a krátce prohřejeme.
  • Opečené maso namáčíme do vzniklé omáčky a jíme s rýží nebo chlebem.

Dobrou chuť přejí Impulsovi!

komentáře
další články

Špenátové taglietelle s krůtím masem

Publikováno: 16.06.2007 08:30
Máte rádii těstoviny? Jejich výroba není těžká ani nákladná.

Kuřecí steak s dušenou zeleninou

Publikováno: 09.06.2007 08:35
Kuřecí steak s dušenou zeleninou – zní to trochu obyčejně, ale nechte se překvapit!

Kakaový dezert

Publikováno: 02.06.2007 08:35
Taky míváte po obědě neodolatelnou chuť na sladké? Nejste v tom sami. Jitka Vlková a Honza Daněk vymysleli kakaový dezert.

Buchta z Margotky

Publikováno: 26.05.2007 08:35
Recept na rychlou buchtu pro návštěvu nám poradila Jana Uttendorfská z Impulsových

Kostky brambor se sýrem a chřestem

Publikováno: 19.05.2007 08:30
Brambory, chřest, sýr, bazalka a kuřecí vývar. To jsou základní suroviny na náš dnešní rychlý a chutný pokrm. Pojďte si také dnes uvařit jídlo s Honzou a Jitkou z Impulsovic rodinky. Recept najdete uvnitř článku.