Kuře na zázvoru

Publikováno: 12.05.2007 08:40
Jitka Vlková objevila zázvor a hned ho uvedla do praxe. Použila jemné kuřecí maso, trochu lahodného vína a delikátní pochoutka byla na světě.

surovinyIngredience:

  • 400 gramů kuřete
  • lžička mletého zázvoru
  • 2 lžíce bílého vína
  • lžíce cukru
  • sójová omáčka
  • olej.

Ingredience pro omáčku:

  • dvě lžíce oleje, na kterém byla osmahnuto kuře
  • špetka chilli
  • lžíce sójové omáčky
  • stroužek česneku
  • trocha cukru.

Postup přípravy:

  • kuře na zázvoruKuře nakrájíme na malé kousky a dáme odležet do misky s vínem, zázvorem, několika kapkami sójové omáčky.
  • Po 2 hodinách maso vyjmeme a prudce asi 5 minut opékáme na oleji.
  • Zbytky marinády společně s přísadami na omáčku umícháme a krátce prohřejeme.
  • Opečené maso namáčíme do vzniklé omáčky a jíme s rýží nebo chlebem.

Dobrou chuť přejí Impulsovi!

komentáře
další články

Kostky brambor se sýrem a chřestem

Publikováno: 19.05.2007 08:30
Brambory, chřest, sýr, bazalka a kuřecí vývar. To jsou základní suroviny na náš dnešní rychlý a chutný pokrm. Pojďte si také dnes uvařit jídlo s Honzou a Jitkou z Impulsovic rodinky. Recept najdete uvnitř článku.

Jarní krůtí salát

Publikováno: 05.05.2007 08:50
Petržel má spoustu vitamínu C a krůta je dietní. Trocha majolky neuškodí a na světě je vynikající jarní krůtí salát od Impulsových.

Bramborový salát "pivní zahrada"

Publikováno: 28.04.2007 08:35
Jak udělat rychlé a vydatné jídlo? Pokud doma máte brambory a pár tradičních potravin jako pórek, nakládanou papriku a cibulku, zkuste náš recept.

Bazalkové špagety

Publikováno: 21.04.2007 08:40
Jitka s Honzou se zaměřují na bylinky, díky nimž se dají připravit chutná jídla. Jednou z populárních bylin je bazalka. Má dokonce uklidňující účinky.

Zapečené brambory s uzeným masem

Publikováno: 14.04.2007 08:40
Toto jídlo není žádná vysoká škola vaření. Ale chutná skvěle. Prostě, někdo to rád horké, jiný vypečené a Impulsovi zapečené.