Hříbkové rizoto.

Publikováno: 13.08.2005 08:20
I tentokráte zůstaneme ještě u skvělých houbových receptů a připravíme skvělé hříbkové rizoto.

 

Budeme potřebovat:

* 1/4 kg hříbků nakrájených na menší kousky
* 1 lžičku kmínu
* 1 lžíci oleje
* 1 šalotku
* 10 dg másla
* 200 g rýže na rizoto (tedy kulaté)
* 1 l slepičího vývaru
* 4 lžíce nasekaných lístků šalvěje
* 10 dg strouhaného parmazánu.

Postup přípravy:

* Kmín orestujeme na oleji a pak nasekáme nadrobno.
* V hrnci rozehřejeme čtvrtinu másla, na kterém zpěníme šalotku, přidáme rýži a neustále mícháme, aby se rýže nepřipekla.
* Přidáme i houby a vývar.
* Celková doba přípravy samotného rizota s hříbky je cca 25 minut.
* Přidáme zbytek másla a parmazán a to celé promícháme

* Mezitím v pánvičce prohřejeme s další čtvrtinou másla šalvěj.


Velké hluboké talíře ozdobíme šalvějí v másle a můžeme servírovat.
K tomu se hodí lehké víno.


DOBROU CHUŤ vám přeje František Horejš a Rádio IMPULS.

Rubriku "Hrnečku vař" můžete na Rádiu IMPULS slyšet každou sobotu v 08:15 a v repríze pak ve 12:15.

20.08.2005

Gorgonzolové fazole s lilkem.

Máme ještě prázdniny, tak si i tentokráte dáme něco lehkého, co nezabere mnoho času a je přitom velmi chutné: jsou to gorgonzolové fazole.
06.08.2005

Houbová pánev s estragonem.

Byla by škoda se nezúčastnit houbové úrody, takže dnes si připravíme houbovou pánev s estragonem.
30.07.2005

Špagety estivo - letní špagety.

Tentokráte pro vás velmi jednoduchý recept ze středomořské kuchyně - z Itálie. Jsou to špagety s krásným názvem "letní". Jde o velmi chutný a lehký pokrm. Kdo z nás by v těchto horkých dnech měl chuť stát u sporáku a připravoval složitá jídla.
16.07.2005

Italská BRUSCHETTA

Máme tu léto a nikdo z nás se nechce otravovat vařením v kuchyni, a tak i my si dáme něco lehkého a k tomu velmi chutného. Je to italská Bruschetta (čti brusketa).
11.06.2005

Andaluzská studená polévka s jogurtem.

Atmosféru letních prázdnin si navodíme receptem ze slunné Andalusie. Ti, kteří tuto pochoutku ochutnají, nebudou litovat. Chutná znamenitě a lahodí oku.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.