Houbová pánev s estragonem.

Publikováno: 06.08.2005 08:10
Byla by škoda se nezúčastnit houbové úrody, takže dnes si připravíme houbovou pánev s estragonem.

Budeme potřebovat:


* asi ¼ kg hub (nejlépe směs nakrájených asi tak na cm kousky)
* 3 malé cibulky s natí
* 1 šálek kuřecího vývaru (může být i z kostky)
* trochu sherry
* muškátový oříšek
* 2 lžičky estragonu
* 1 žloutek
* 2 lžíce kysané smetany
* trochu oleje
* máslo, sůl, pepř a petrželku na dekoraci.


Postup přípravy:


* Houby nakrájíme na cm kostky.
* Nakrájíme šalotku a zpěníme na troše oleje s malinko máslem a přidáme houby

* Vše dusíme pod pokličkou cca 5 minut.
* Přidáme vývar a opět necháme 5 minut podusit.
* Přidáme sůl, pepř, estragon a muškátový oříšek.
* Jako poslední přidáme lok sherry a kysanou smetanu.
* Odstavíme a vmícháme žloutek.

Co k tomu?

Nejlépe těstoviny fetuccini, tedy široké nudle
K tomu se výborně hodí víno Frascati.

DOBROU CHUŤ vám přeje František Horejš a Rádio IMPULS.

Rubriku "Hrnečku vař" můžete na Rádiu IMPULS slyšet každou sobotu v 08:15 a v repríze pak ve 12:15.

 

20.08.2005

Gorgonzolové fazole s lilkem.

Máme ještě prázdniny, tak si i tentokráte dáme něco lehkého, co nezabere mnoho času a je přitom velmi chutné: jsou to gorgonzolové fazole.
13.08.2005

Hříbkové rizoto.

I tentokráte zůstaneme ještě u skvělých houbových receptů a připravíme skvělé hříbkové rizoto.
30.07.2005

Špagety estivo - letní špagety.

Tentokráte pro vás velmi jednoduchý recept ze středomořské kuchyně - z Itálie. Jsou to špagety s krásným názvem "letní". Jde o velmi chutný a lehký pokrm. Kdo z nás by v těchto horkých dnech měl chuť stát u sporáku a připravoval složitá jídla.
16.07.2005

Italská BRUSCHETTA

Máme tu léto a nikdo z nás se nechce otravovat vařením v kuchyni, a tak i my si dáme něco lehkého a k tomu velmi chutného. Je to italská Bruschetta (čti brusketa).
11.06.2005

Andaluzská studená polévka s jogurtem.

Atmosféru letních prázdnin si navodíme receptem ze slunné Andalusie. Ti, kteří tuto pochoutku ochutnají, nebudou litovat. Chutná znamenitě a lahodí oku.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.