Andaluzská studená polévka s jogurtem.

Publikováno: 11.06.2005 08:05
Atmosféru letních prázdnin si navodíme receptem ze slunné Andalusie. Ti, kteří tuto pochoutku ochutnají, nebudou litovat. Chutná znamenitě a lahodí oku.

 

Budeme potřebovat:

* 4 kelímky netučného jogurtu a 2dl
* 1 svazek ředkviček
* 2 rajčata
* 1 malou salátovou okurku
* 100 gr šunky
* 6 zelených oliv
* 6 černých oliv
* 1 stroužek česneku
* 2 lžíce sekaných bylinek (např. pažitka, petržel apod.)
* sůl, pepř.

Postup přípravy:

* Ředkvičky umyjeme a nastrouháme do vychlazeného jogurtu tak jako okurku.
* Přidáme na kostičky nakrájená rajčata , šunku, olivy a přidáme prolisovaný stroužek česneku.
* Lehce promícháme.
* Při opravdu horkých dnech přidáme kostičky ledu a ozdobíme bylinkami.

A pro dokreslení andaluzské večeře si dáme skleničku výtečného suchého vína Rioja.

 

DOBROU CHUŤ vám přeje František Horejš a Rádio IMPULS.

Rubriku "Hrnečku vař" můžete na Rádiu IMPULS slyšet každou sobotu v 08:15 a v repríze pak ve 12:15.

13.08.2005

Hříbkové rizoto.

I tentokráte zůstaneme ještě u skvělých houbových receptů a připravíme skvělé hříbkové rizoto.
06.08.2005

Houbová pánev s estragonem.

Byla by škoda se nezúčastnit houbové úrody, takže dnes si připravíme houbovou pánev s estragonem.
30.07.2005

Špagety estivo - letní špagety.

Tentokráte pro vás velmi jednoduchý recept ze středomořské kuchyně - z Itálie. Jsou to špagety s krásným názvem "letní". Jde o velmi chutný a lehký pokrm. Kdo z nás by v těchto horkých dnech měl chuť stát u sporáku a připravoval složitá jídla.
16.07.2005

Italská BRUSCHETTA

Máme tu léto a nikdo z nás se nechce otravovat vařením v kuchyni, a tak i my si dáme něco lehkého a k tomu velmi chutného. Je to italská Bruschetta (čti brusketa).
04.06.2005

TZAZIKI

Už se nám blíží letní měsíce a několik teplých dnů již bylo. A proto si dáme velmi osvěžující salát tzaziki, který určitě znají milovníci Řecka a návštěvníci mediteránních restaurací u nás.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.