Kuřecí expres s Rösti

Publikováno: 19.03.2005 08:15
Tentokrát se Jitka s Františkem nechali inspirovat švýcarskými Alpami. Švýcarsko je zemí sýra, hodinek, bank, ale i výtečného jídla. Jedno z nich si připravíme, a to kuřecí "expres" s Rösti.

Kuřecí "expres" proto, že se jedná o velmi rychlé a zdravé jídlo.
Na přípravu nebudeme potřebovat více jak 20 min.

K přípravě kuřecího "expresu" potřebujeme:
* cca 1kg kuřecích prsíček
* kelímek smetany
* muškátový oříšek
* sůl.

K přípravě Rösti potřebujeme:
* 1 kg brambor
* olej, máslo nebo sádlo
* sůl.

Postup:

Kuřecí prsíčka v mixeru rozmixujeme na kaši, přidáme smetanu, ochutíme muškátovým oříškem a osolíme.

Do připravených formiček (na mufiny) nebo do zapékací misky rovnoměrně rozetřeme kuřecí směs a v předehřáté troubě necháme zhruba 15 min. zrůžovět.

Rösti je typickým pokrmem Švýcarů a podává se samotný nebo jako příloha.

Příprava Rösti má mnoho variant a my pro vás máme recept, který se nejvíce používá v německé části Švýcarska.

Postup přípravy Rösti:

Oloupeme brambory. Nastrouháme na hrubo a osolíme. Na pánvičce rozehřejeme olej, máslo nebo sádlo. Do rozpáleného tuku vložíme vrstvu nastrouhaných brambor a pomocí lžíce vytvoříme kulatou placku. Smažíme na pánvičce po obou stranách dozlatova.

Na kuchyňském papíru necháme odkapat přebytečný tuk a dáme na připravené talíře.

Na připravené Rösti dáme 2 bábovičky kuřecího "expresu" a ozdobíme čerstvými bylinkami a zeleninou.

Nezapomeňte, že Švýcarsko má i velmi lahodná vína, např. Zuricher Burgunder, tak si dopřejte i doušek tohoto moku.

Dobrou chuť přeje Jitka s Františkem spolu s časopisem Apetit!

Rubriku "Hrnečku vař" můžete na Rádiu IMPULS slyšet každou sobotu v 08:15 a v repríze pak ve 12:15.

23.04.2005

Lehký alát z aljašské tresky

Tentokrát si Jitka s Františkem Připravili něco lehkého a vyloženě jarního. Hlavními surovinami jsou aljašská treska a celer, takže to hovoří samo za sebe. Lehký salát z aljašské tresky.
16.04.2005

Plněný lilek v alobalu.

Opět zůstaneme u lehkého jídla: připravíme si grilované plněné lilky v alobalu.
11.04.2005

Jarní polévka z řeřichy

Jelikož je jaro, tak si dáme něco lehkého, co se rychle připravuje. Bude to jarní polévka z řeřichy.
02.04.2005

Bratkartoffel

Dnes pro nás Jitka s Františkem připravili kulinářskou pochoutku inspirovanou německou kuchyní. Jedná se o sice velmi obyčejný, ale o to chutnější pokrm. Jsou to BRATKARTOFFEL, tedy pečené brambory s okurkovým salátem tak trochu jinak...
25.03.2005

Vepřová krkovička v česnekovém kabátě

Jitka s Františkem se tentokrát trochu netradičně podívali do Bavorska a přivezli nám recept na vepřovou krkovičku v česnekovém kabátě.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.