Kuře PIRI PIRI

Publikováno: 03.03.2005 15:10
S Jitkou a Františkem z Radia Impuls se podíváme do Portugalska. Na nejzápadnějším cípu Evropy milují kořeněná a přitom jednoduchá jídla a jedno z nich si dnes připravíme.

 

Příprava je velmi jednoduchá a zvládneme ji během několika mála minut.

 

Připravíme si :

* 1 kuře

* sůl

* koření piri piri

 

Koření piri piri koupíme v obchodě s kořením či v supermarketu a můžeme jej připravit i z domácích zdrojů: rozdrcené chilli papričky, olivový olej, sůl.

 

 

 

 

Postup:

Kuře nasekáme sekáčkem na menší kousky, potřeme směsí piri piri a necháme chvilku odležet .

Poté dáme na gril buď stolní či v troubě a ponecháme při 180 stupních osudu na přibližně 20 minut.

 

Mezi tím si klidně dejte skleničku Portského a nasbírejte chuť na kuřecí laskominu.

Podávejte s bagetou nebo opečeným bramborem a zeleninovým salátem.

 

 

Tato kulinářská cesta do Portugalska nezničí rodinný rozpočet, ba naopak. 

A navíc přiblíží každému z nás letní pohodu ……….. jen to moře .

 

Dobrou chuť Vám přeje Jitka s Františkem spolu s časopisem  Apetit.

 

Rubriku "Hrnečku vař" můžete na Rádiu IMPULS slyšet každou sobotu v 08:15 a v repríze pak ve 12:15.

02.04.2005

Bratkartoffel

Dnes pro nás Jitka s Františkem připravili kulinářskou pochoutku inspirovanou německou kuchyní. Jedná se o sice velmi obyčejný, ale o to chutnější pokrm. Jsou to BRATKARTOFFEL, tedy pečené brambory s okurkovým salátem tak trochu jinak...
25.03.2005

Vepřová krkovička v česnekovém kabátě

Jitka s Františkem se tentokrát trochu netradičně podívali do Bavorska a přivezli nám recept na vepřovou krkovičku v česnekovém kabátě.
19.03.2005

Kuřecí expres s Rösti

Tentokrát se Jitka s Františkem nechali inspirovat švýcarskými Alpami. Švýcarsko je zemí sýra, hodinek, bank, ale i výtečného jídla. Jedno z nich si připravíme, a to kuřecí "expres" s Rösti.
12.03.2005

Špíz ESPETADA

Dnes se Jitka s Františkem vypraví na portugalský ostrov MADEIRA. Tento ostrov, kterému se také říká květinový, je znám kulinářsky vínem Madeira a velmi dobrými špízy jak masovými tak rybími.
Impuls on-line
Český Impuls on-line

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.